במקום לשבור את הראש ולנסות להפוך את העוגות שלנו לכשרות לפסח, אפשר להשתמש מראש במתכונים ללא קמח…
עם התותים שנמצאים עכשיו בשלהי העונה והמחירים שלהם יורדים, ועם האביב שרשמית כבר כאן ומחמם אותנו – זה הזמן לסורבה תותים ביתי ופשוט להכנה.
את הסורבה מכינים בסדר הפוך – קודם מקפיאים את קוביות הפרי, ואח”כ טוחנים יחד עם סירופ לקבלת הסורבה המוכן.
את השקית עם קוביות הפרי כדאי לשטח במקפיא ככל האפשר, כדי שיהיה קל לפרק לקוביות לפני הטחינה. כך נקצר את משך הטחינה למינימום והקרח לא יפשיר.
ניתן להכין סורבה בטכניקה הזו כמעט מכל פרי שתבחרו – התאימו את כמות הנוזל והסוכר לרמת המתיקות והעסיסיות של הפרי.
להעשרה וגיוון הטעם החליפו את המים במיצי פירות, כגון מיץ תפוזים, או אפילו ביוגורט. במקרה כזה אין צורך לבשל, מערבבים את הסוכר עם הנוזל מראש עד שנמס.
סורבה תותים פשוט
החומרים
500 גרם תותים נקיים
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
150 מ”ל מים (2/3 כוס)
2 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה
חותכים את התותים לקוביות בינוניות. מכניסים לשקית רחבה, מניחים את השקית על תבנית ומכניסים למקפיא. מקפיאים לילה שלם לפחות או עד לקיפאון מוחלט.
מחממים בסיר את המים עם הסוכר ומיץ הלימון, רק עד להמסה מלאה של הסוכר. מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר.
כשהתותים קפואים לגמרי, מפרידים את קוביות הפרי זו מזו. מכניסים למעבד מזון, מוסיפים את הסירופ וטוחנים בפולסים, עד לקבלת מרקם חלק.
מעבירים לקופסא ומחזירים למקפיא לשעה-שעתיים לפחות, להשלמת הקפאה.
קצת לפני ההגשה מוציאים מהמקפיא להפשרה קלה.
האם אפשר להוסיף קצפת לאחר טחינת הסורבה?
לא, הקצפת היא שומנית והסורבה הוא רק נוזל. התערובת לא תהיה אחידה ואחרי הקפאה יורגשו גבישי קרח והמרקם לא יהיה חלק.
קצפת מתאימה לגלידה, לא לסורבה.
כמה זה 500 גרם תותים בכוסות?
תודה רבה!
אי אפשר למדוד תותים בכוסות – הכמות בפועל משתנה לפי הגודל של התותים או החתיכות שחתכנו.
סלסילה מלאה של תותים זה בד”כ 500 גרם, אם התותים יפים ולא מורידים הרבה עם הראשים אפשר להשתמש בה כמות שהיא.
אם יש פחת של תותים לא טובים כדאי להשלים כמה תותים נוספים כדי שהכמות בפועל תהיה 500 גרם או להקטין מעט את שאר המרכיבים
הכנתי את סורבה האבטיח בדיוק מאותו סירופ כפי שכתבת עבור התותים, ואני רואה שכך הוא במיטבו.
שוב, תודה.
מדליק! תודה על השיתוף 🙂
אפשר לטחון גם בבלנדר?
בבלנדר כוס שטוחן קרח אפשר לטחון אבל רק בנגלות קטנות, כל פעם לא יותר ממחצית המתכון שפה למעלה.
בלנדר מוט לא יתאים למתכון הזה
איך מחליפים את התותים בפסיפלורה?
חוצים את פירות הפסיפלורה לחצי ומרוקנים את תוכנם על מגש עם נייר אפייה, אם נוצרו גושים גדולים מפרידים אותם ומקפידים לפזר את תוכן הפירות על כל המשטח.
מכניסים למקפיא ואחרי שקפוא שוברים לחתיכות קטנות וממשיכים לפי המתכון.
אפשרות נוספת היא לבשל מעט את תוכן הפסיפלורות (עדיף) ולהשתמש בנוזל שהתקבל לפי המתכון להכנת סורבה מנוזל בקישור הזה: http://www.bamixer.co.il/גיליון-125-טוחנים-מים/
הכנתי את הסורבה תותים וגם מפסיפלורה לפסח, מעולה!!
תודה רבה
מועדים לשמחה עודד!
אתר נפלא רק עכשיו גיליתי ואני מאוד נהינת!
שאלה: אין לי מעבד מזון לפסח אבל יש לי מיקסר קנווד איכותי יכול להיות שאצליח לטחון את הסורבה בצורה אחרת עם המיקסר?
לא.
צריך לטחון עם להבים, מיקסר לא יצליח לטחון אותם לעובי דק מספיק בזמן שישאיר את התערובת קפואה.
עדיף לא לנסות כדי לא להרוס את המיקסר בעומס יתר.
שוב תודה על המתכון, עבור חמותי הוא מהווה פתרון קבוע לבעיה של איך משתלטים מבוגרים שהקן שלהם התרוקן על אבטיח שמשקלו יותר משלושה ק”ג.
אני אשמח לייעוץ:
א. ניסיתי להכין את הסורבה עם פחות סוכר, ועוד קצת פחות סוכר עד שלבסוף המתקתי פחות מדי. האם יש טעם לנסות להפשיר את הסורבה, להמתיק אותו ולהקפיא שוב?
ב. מאילו פרות לא כדאי לנסות להכין סורבה?
נהדר!
האמת שעד עכשיו לא חשבתי שהסורבה יצליח גם מאבטיח…
א. אפשר להפשיר ולהמתיק שוב אבל אז קשה להקפיא כך שישמור על מרקם סורבה.
הצעה: לא להפשיר, לחתוך את הסורבה הקפוא לקוביות בעודו קפוא, להכניס לבלנדר להוסיף סירופ קר ולטחון כאילו זה פרי קפוא, כך אמור להתקבל מרקם מתאים.
ב. לא כדאי להכין סורבה מפירות שלא אוהבים 🙂
אחרי החידוש שלך עם האבטיח אני מאמין שכל פרי יכול להיות סורבה מצויין!
המתכון הזה הפך ללהיט אצלנו במשפחה ואצל חמותי. הכנתי סורבה ממלון, מאשכולית ומתפוחים וקינמון. שלושתם היו טעימים ונהננו, אבל בפעם הבאה שאני אכין מתפוחים אני אקלף אותם לפני ההקפאה.