הארטיק הזה הוא למעשה מוס לימון בגרסא קפואה על מקל ובתוספת סוכריות. קיבלנו קינוח חגיגי ומרענן בצבעי העצמאות, שכיף לאכול בכל מצב ומקום – גם בעמידה ליד המנגל.

הארטיקים צריכים להישמר בהקפאה ממש עד להגשה, לכן כמעט בלתי אפשרי לשנע אותם. הם מתאימים למי שעושה מנגל סמוך לבית, במרפסת או בחצר.

בהכנת התערובת חשוב להקפיד על שני דברים:
בישול תערובת הלימון צריך להיות מדויק – פחות מדי המוס יהיה דליל וימס מהר, בישול יתר יגרום להופעת גושים. לכן מערבבים עם מטרפה כל משך הבישול ומכבים את הלהבה מיד כשמופיעות בועות.
אחרי הבישול לפני שמערבבים עם הקצפת – מניחים לקרם להתקרר כדי לא לפגוע בהקצפה, אבל לא מקררים לחלוטין, הקרם צריך להיות נעים למגע עד טמפ’ חדר. אם רוצים לזרז את הקירור מכניסים את הסיר לקערה עם מים וקרח ומערבבים את הקרם עד שמתקרר ומסמיך.

לגרסה פרווה מחליפים את השמנת המתוקה בקצפת צמחית ומפחיתים את הסוכר ל-150 גרם (3/4 כוס).

אפשרויות הגשה נוספות (ללא מקל):
יוצקים את התערובת בתבנית מלבנית, מפזרים מעל סוכריות ומכניסים למקפיא. כשקפוא לחלוטין מחלצים מהתבנית, חותכים בזריזות לריבועים או מעויינים ומגישים מיד על צלחת. אפשר לקשט מעל בקונפיטורת אוכמניות או תות.
מפזרים בכוסות אישיות מעט פירורי עוגיות שחורות או פקאן סיני, מזלפים מעל את התערובת ומקשטים בסוכריות. מכניסים למקפיא, לפני ההגשה מניחים להפשיר מעט ומגישים כמוס חצי-קפוא.

ארטיק-גלידה לימון

החומרים

15-12 מנות

60 גרם מיץ לימון (1/4 כוס)
200 גרם סוכר (1 כוס)
1 ביצה
250 מ”ל שמנת מתוקה (1 חב’)

אופן ההכנה

טורפים בסיר את הסוכר עם הלימון והביצה, מבשלים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד, כשמתחילות להופיע בועות מכבים מיד את האש. ממשיכים לערבב כחצי דקה נוספת ומניחים בצד להתקרר, עד שמגיע לטמפ’ חדר.
מקציפים את השמנת ומערבבים בעדינות עם קרם הלימון המבושל.

מרפדים תבנית קטנה בניילון נצמד, משטחים את התערובת ומעבירים למקפיא. לחילופין, יוצקים את התערובת בתבנית סיליקון שקעים.
אחרי כ-20 דקות מוציאים מהמקפיא ונועצים מקלות או שיפודים חתוכים במרווחים של 4-3 ס”מ, מחזירים למקפיא עד לקפיאה מוחלטת (5-4 שעות לפחות).
כשהתערובת קפואה לגמרי מפזרים סוכריות כחולות בצלחת שטוחה. מחלצים מהתבנית וחותכים לריבועים בין המקלות. בעזרת המקל טובלים כל יחידה בסוכריות, מסדרים על מגש ומחזירים מיד למקפיא.

להכנת כמות גדולה מחלקים מראש למספר תבניות קטנות. חותכים כל פעם תבנית אחת ומחזירים את הארטיקים מיד למקפיא, כדי למנוע הפשרה של התערובת.
אחסון: כשהארטיקים קפואים לחלוטין מסדרים אותם בקופסת פלסטיק כשהמקלות פונים הצידה (שוכב), מפרידים בין שכבה לשכבה בעזרת ניילון (עדיף להשתמש במפת ניילון חד”פ חתוכה).