עונת התפוזים כבר בעיצומה.
מצאתם תפוזים למיץ בזול? נצלו את ההזדמנות לקנות כמות גדולה וסחטו הכל.

את המיץ מקפיאים במנות:
מרפדים קופסאות בשקיות ניילון נקיות, יוצקים פנימה את מיץ התפוזים ומקפיאים.
כשרוצים לשתות מוציאים קוביה מהמקפיא, מקלפים את הניילון ומניחים בקנקן.
ממתינים להפשרה חלקית ומגישים קר.

את הקליפות לא זורקים!
נכין מהן קליפות הדרים מסוכרות, ממתק בריא יחסית ועשיר בויטמין C.

משתמשים בקליפת תפוז דקה (מתפוזים לסחיטה) שהיא פחות מרירה.
להכנה מתפוז רגיל, אשכולית וכד’ – משרים את הקליפות החתוכות במים למשך הלילה ואז מרתיחים, להוצאת המרירות.
בקליפות מרות במיוחד, כגון פומלה ואתרוג – חוזרים על תהליך ההשריה והרתחה מספר פעמים.

קליפות הדרים בשוקולד

החומרים

קליפות מ-6 תפוזים, או הדרים אחרים
800 גרם סוכר (4 כוסות)
240 מ”ל מים (1 כוס)
2 כפות מיץ לימון

לציפוי:
250 גרם שוקולד מריר
כף שמן

אופן ההכנה

מנקים את הקליפות מהחלק הלבן וחותכים לרצועות דקות. שוטפים היטב במים קרים.
שמים בסיר עם מים רותחים ומבשלים 4-3 דקות, מסננים ושוטפים שוב.

מחממים בסיר סוכר, מים ומיץ לימון עד להמסה מלאה והתחלת רתיחה.
מוסיפים את קליפות התפוזים וממשיכים לבשל בבעבוע חלש כחצי שעה.
מכבים את האש, מניחים לעמוד כחצי שעה נוספת עד שהקליפות מקבלות מראה שקוף.

מוציאים מהסיר ומסננים, מפזרים על נייר אפייה ומניחים לייבוש 4-3 שעות.
לחילופין מייבשים בתנור ב-90 מעלות למשך כשעה, משאירים את דלת התנור פתוחה מעט ליציאת אדים.

ניתן לבשל מספר סבבים של קליפות באותו סירופ, אחרי כל סבב מוסיפים מעט מים לסיר (אין צורך להוסיף סוכר).

לציפוי שוקולד:
ממיסים שוקולד עם שמן בקערה מעל סיר מים חמים (באן-מרי).
טובלים את קליפות ההדרים לציפוי מלא או חלקי. מפזרים על נייר אפייה ומניחים להתקרר.
שומרים במקום קריר או במקרר.