הסרטון שלפניכם הוא לא פחות מאשר מדריך הוידאו הראשון שהפקנו אי פעם, והסיפור שלו הוא בעצם סיפור הולדתו של ‘במיקסר’.

הכל התחיל לפני 3 שנים וחצי, אני עבדתי כקונדיטור במסעדה וכבר התחלתי לגבש רעיון להקמת עסק עצמאי בתחום האפייה – סדנאות קונדיטוריה ניידות.
אלישבע (אשתי) למדה אז תקשורת אינטראקטיבית, וחיפשה נושא לפרויקט הגמר ללימודים.

בחרנו לבנות יחד אתר אינטרנט לימודי בנושא קונדיטוריה. לפרויקט נבחר השם “במיקסר”, ואת הלוגו שלו אתם יכולים לראות כאן למעלה…
ליום ההגשה יצרנו הדמיה של אתר אינטרנט פעיל, שמאוחר יותר היווה אב טיפוס לאתר המנויים שלנו.
את מדריך הוידאו הבא הפקנו לצורך ההדמיה, בשעת לילה מאוחרת במיוחד, בתנאי קרוון ובמצלמת וידאו ביתית סבירה.

אז נכון, עוגיות השחמט לא ממש מדויקות, גם הספירלה לא מחולקת שווה בשווה… אבל  העיקרון החשוב בהכנת העוגיות מוסבר כאן היטב. כמובן מצורף גם המתכון.

בהצלחה רבה,
עודד

בהזדמנות חגיגית זו רצינו להגיד לכל החברים
שקוראים את הטיפ מידי שבוע,
מנסים את המתכונים, מפרגנים ומאירים,
ומזמינים חברים נוספים ליהנות מהפעילות שלנו –
תודה!

עוגיות שחמט / ספירלה

החומרים

50-40 עוגיות

לבצק לבן:
100 גרם חמאה קרה בקוביות
50 גרם אבקת סוכר (1/2 חב’)
150 גרם קמח (1 כוס+1 כף)

לבצק חום:
100 גרם חמאה קרה בקוביות
50 גרם אבקת סוכר (1/2 חב’)
150 גרם קמח (1 כוס+1 כף)
15 גרם קקאו (2 כפות שטוחות)


אופן ההכנה

מעבדים במיקסר עם וו גיטרה את כל החומרים של הבצק הלבן, עד לקבלת תערובת פירורית. דוחסים היטב בידיים לקבלת בצק חלק.
חוזרים על הפעולה עם הבצק החום.
במהלך העבודה נזהרים לא ללכלך את הבצק הלבן עם הידיים לאחר עבודה עם החום.

לדוגמת שחמט: מגלגלים כל בצק לנקניק ומעצבים לצורת ריבוע. מצמידים את שני הריבועים אחד ליד השני. חוצים באמצע ומניחים את חצי אחד על גבי השני בהצלבה, כך שבחתך מתקבלת צורת שחמט.

לדוגמת ספירלה: מרדדים את הבצקים למשטחים שווים, מניחים אחד על השני ומגלגלים לנקניק מהודק.

מקררים במקפיא עד שקשה. מוציאים ופורסים לפרוסות דקות.
אופים ב-170 מעלות, 10-8 דקות עד להזהבה קלה.