אנחנו ממשיכים עם רעיונות למשלוחי מנות, והפעם מתכון לעוגיות חלון צבעוניות בשלל עיצובים כיד הדמיון הטובה. אלו עוגיות מבצק בסיסי שהוספנו להן טריק מיוחד: בכל עוגיה קורצים חור וממלאים בשבבי סוכריות. הסוכריות נמסות בתנור וממלאות את החלל, ואחרי קירור יתקבל במרכז העוגיה חלון שקוף-צבעוני ומתוק!
חשוב לרדד את הבצק דק כדי שהעוגיות ייאפו מהר. עוגיות עבות יצריכו אפייה ארוכה, הסוכריות יבעבעו והחלונות לא יתקבלו יפה.
הרידוד צריך להיעשות לאט – אין ללחוץ חזק על הבצק אלא לרדד בעדינות, ולאפשר לבצק להתארך ולהתרדד באופן אחיד ובלי סדקים ושברים. מדי פעם יש לוודא שהבצק לא נדבק לשולחן או למערוך. במידת הצורך מקמחים קלות.
במהלך הרידוד הבצק נוטה להיסדק, זה תקין בהחלט. את העוגיות נקרוץ בין הסדקים שנוצרו, צפופות ככל האפשר. נאסוף את הבצק הנותר ונרדד שוב, עד 3 פעמים.
הסוכריות המתאימות למתכון הזה הן סוכריות ‘זכוכית’ צבעוניות, על בסיס סוכר או איזומלט (סוכריות ‘מותר’). סוכריות טופי, ממולאות, חלביות, רכות, או דיאטטיות מסוג אחר לא יעבדו כאן.
את הצורות של העוגיות ושל החלונות אפשר ליצור בעזרת חותכני עוגיות קנויים – קיים מבחר עצום בצורות וגדלים שונים, להשיג בחנויות אפייה, חד פעמי וגם בחנויות יצירה. אפשרות נוספת לחתוך צורות באופן חופשי בעזרת סכין קטנה.
אפשר לקרוץ עוגיות בצורות קלאסיות, כמו פרח עם חור עגול, והיצירתיים בנינו יוכלו ליצור שילובי צורות מקוריים, למשל: סמיילי מעוגיה עגולה עם חלון בצורת פה, קלף מעוגיה מלבנית עם לב או מעוין אדום, צורת משקפיים עם ‘זגוגיות’ ועוד ועוד…
לגרסה פרווה השתמשו במרגרינה. שמן לא יתאים במתכון זה.
לעוגיות חומות הוסיפו לקמח 2 כפות קקאו.
עוגיות חלון
החומרים
40-20 עוגיות
100 גרם אבקת סוכר (1 חב’)
200 גרם חמאה / מרגרינה קרה
300 גרם קמח (2 כוסות וקצת)
1 חלמון
חופן סוכריות “זכוכית” צבעוניות
אופן ההכנה
חותכים את החמאה לקוביות.
מכניסים לקערת המיקסר את אבקת הסוכר, קוביות החמאה והקמח ומעבדים במהירות נמוכה-בינונית, עד לקבלת תערובת פירורית אחידה. מוסיפים את החלמון ומעבדים עוד דקה-שתיים עד שהבצק מתחיל להתאחד.
דוחסים בידיים את הבצק שהתקבל לגוש אחיד, מקמחים מעט אם יש צורך.
מקמחים מעט את המערוך ואת משטח העבודה, ומרדדים לאט את הבצק לעלה דק (עד 1/2 ס”מ). בעזרת חותכנים גדולים קורצים מהבצק צורות. בעזרת חותכנים קטנים קורצים בכל עוגיה חור אחד או יותר, מקפידים לשמור על מסגרת רחבה של עוגיה.
מסדרים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
מסירים מהסוכריות את העטיפה ושמים בשקיות עבות לפי צבעים. בעזרת מערוך או פטיש שוברים את הסוכריות לשבבים.
מפזרים שבבי סוכריות בחורים שיצרנו בתוך העוגיות, כך שימלאו את החורים כמעט לגמרי.
אופים ב-180 מעלות, 6-4 דקות רק עד שהעוגיות מתחילות להשחים בקצוות והסוכריות נמסו לגמרי.
מניחים לעוגיות להתקרר לחלוטין לפני שמחלצים מהתבנית!
תודה על התשובה המהירה!
יצא טעים מאוד:)
רק למה יש בועות בחלונות השקופים שלי?:(
קודם כל – זה קורה וזה לא נורא.
הבועות יכולות להיות בגלל אפיית יתר, או מעט מדי סוכריה – ואז הסוכר מתחיל לבעבע באפייה ונוצרות בועות.
ויכול להיות בגלל הסיבה ההפוכה – יותר מדי חתיכות סוכריה ובהמסה נלכדות בועות בסוכר.
האם אפשר להקפיא?
לא. לא מקררים או מקפיאים אותם כי הסוכריות והעוגיות תופסות לחות ונהרסות. אבל אפשר לשמור בקופסא אטומה בטמפרטורת חדר למשך שבועיים שלושה לפחות בלי שום חשש.
האם אפשר לשים משהו אחר במקום הסוכריות זכוכית?
תלוי מה את רוצה לקבל- הסוכריות האלה יוצרות את אפקט ה’חלון’ שאי אפשר לקבל עם דברים אחרים.
אפשר לשים גם סוכריות טופי, טופי חלב ואפילו סוכריות גומי – משך ועוצמת האפייה יישתנו בהתאם לכמות ולרגישות הסוכריה וכמובן המראה הסופי יושפע.
יצא מעולה!
שלום עודד,
איפה אפשר למצוא סוכריות בצבעים שונים חוץ אדום, כתום, צהוב(מה שמוכרים באריזות בסופרים)?
ברוב הסופרים באמת יש מגוון קטן מאוד של סוכריות כאלה, אבל בחנויות ממתקים למיניהן יש מבחר גדול של צבעים וגדלים. (בד”כ מגיע באריזות גדולות…)
מה זה סוכריות זכוכית? והאם אפשר להחליף את המרגרינה בשמן?
סוכריות זכוכית הן סוכריות מציצה קשות ושקופות, כאלה שאפשר לשבור.
בבצק הזה אי אפשר להחליף את החמאה בשמן, כתוב בטיפ למעלה.