בפסח עוגיות טעימות זה מצרך מבוקש – העוגיות התעשייתיות לרוב לא מוצלחות, ומצד שני תמיד חסר משהו לנשנש… המתכון השבוע ינסה לפתור ולו במעט את הבעיה הזו. שימו לב לגיוונים האפשריים של העוגיות.
המתכון עושה שימוש בקמח מצה לעוגה (דק), שימו לב לא להשתמש בקמח מצה רגיל. מומלץ לרכוש את הקמח הזה בהקדם, מניסיוני בשנים קודמות הוא אוזל מהמדפים מהר והוא שימושי במיוחד למי שאוהב לאפות לפסח.
הקמח מגיע בשתי גרסאות – ממצה שמורה וממצה רגילה, ההבדל העיקרי ביניהם הוא שמצה שמורה עשויה מקמח מלא ולכן הקמח כהה וכבד יותר. במתכון הזה אין הבדל בשימוש בין שני הסוגים (מלבד הצבע של העוגיות). אבל במתכוני עוגות שמכילים נוזלים ייתכן הבדל במרקם העוגה, ויש צורך להוסיף מעט נוזלים לקמח המצה השמורה.
העוגיות שבתמונה עשויות מקמח ממצה שמורה.
גיוונים
– להעשרת הטעם: מחליפים 1/3 כוס מקמח המצה בשקדים או אגוזים טחונים דק, אפשר להשאיר את השוקולד או לוותר עליו לפי הטעם.
– מחליפים את השוקולד-צ’יפס באגוזים קצוצים או פירות יבשים קצוצים.
– לעוגיות בטעם שוקו: מחליפים 2 כפות מקמח המצה בקקאו.
– לקבלת בצק שאפשר לרדד וגם לקרוץ צורות, החליפו את השמן בחמאה או מרגרינה.
– לקבלת עוגיות שטוחות ונימוחות מוסיפים 1/2 כפית אבקת אפייה.
כדורי שוקולד-צ’יפס לפסח
החומרים
לכ-30 עוגיות
2 ביצים
70 גרם סוכר חום כהה (1/3 כוס)
100 גרם שמן (1/2 כוס)
180 גרם קמח מצה דק לעוגה (1 כוס)
קורט מלח
כפית תמצית וניל (לא חובה)
כ-1/2 כוס שוקולד-צ’יפס
אופן ההכנה
טורפים בקערה את הביצים עם הסוכר והשמן, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לקבלת תערובת דמויית בצק מתפורר. דוחסים בידיים כדורים קטנים מהבצק ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של כ-3 ס”מ בין העוגיות.
אופים ב-180 מעלות, 15-12 דקות עד שמשחים מעט.
מניחים לעוגיות להתקרר לחלוטין לפני שמחלצים מהתבנית.
ניתן לשמור בקופסא סגורה במשך שבועיים-שלושה.
שלום עודד,
המתכונים פה באתר הם מקום לחזור אליו כל פעם עד היום, עם הצרכים המשתנים של משפחתי.
הפעם אני רוצה להחליף את הסוכר בסילאן – באותה כמות או בכמות אחרת?
עודדת
ראשית כל, חג פסח שמח וכשר!
באיזה חום וכמה זמן אופים את עוגת הגזר?
תודה רבה!
180 מעלות, משך האפייה בהתאם לגודל העוגה
עוגה באינגליש קייק כ-30 דקות, מאפינס כ-15 דקות.
משתנה מאוד בין התנורים, בודקים שקיסם יוצא יבש עם קצת פירורים.
אם העוגה משחימה מהר מדי ולא נאפית מבפנים מנמיכים את הטמפרטורה באמצע האפייה ל-160.
שלום! תודה על המתכונים הנהדרים!! אפשר לקבל בבקשה את המתכון לעוגת גזר המדוברת?? תודה רבה וחג שמח!
עוגת גזר מקמח מצה:
החומרים:
(ל-2 תבניות אינגליש –קייק)
200 גרם סוכר (1 כוס)
2 ביצים
100 גרם שמן (1/2 כוס)
35 גרם דבש (3 כפות)
200 גרם גזר מגורד (1 כוס)
10 גרם אבקת אפייה (1 שקית)
כפית קינמון
קורט אגוז מוסקט
1/2 כפית ג’ינג’ר מגורד(לא חובה)
180 גרם קמח מצה דק (1 כוס)
אופן ההכנה:
מערבבים בקעה את הסוכר, הביצים, השמן, הדבש והגזר.
מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והתבלינים ומערבבים.
תודה
תודה רבה על כל המתכונים וההסברים המפורטים.
אני עוקבת בעניין.
פסח שמח וכשר
שלום עודד
רצתי לשאול האם אפשר להמיר כאן את הקמח כיון שאנחנו לא אוכלים שרויה, וכן לשאול לגבי המתכון של עוגת הגזר הנהדרת מהוויבנר בשנה שעברה, את אותה השאלה
תודה רבה נחמה
באופן עקרוני ההמרה של קמח מצה היא: 1 כוס קמח מצה=1/3 כוס קמח תפו”א+1/3 1 כוס שקדים טחונים דק.
במתכון הזה אפשר להמיר, עדיף להחליף את השמן בחמאה או מרגרינה כדי שהבצק ייתפס טוב יותר ולא ישתטח מדי באפייה.
(בתגובה הראשונה יש מתכון עם יחסים דומים והמלצה שהוא עובד)
בעוגת גזר יכול להיות שאפשר להחליף אבל אני לא בטוח שהתוצאה תהיה מצויינת – שווה לנסות.
נשמע מתכון מעולה.
אבל מבקשת אם אפשר מתכונים לקינוחים / עוגיות / עוגה, ללא אפיה, לאנשים כמוני שלא מכשירים תנור …
תודה
שירה
בע”ה נשלח בטיפ הקרוב גם מתכון כזה.
הייתי רוצה לחלוק איתך והקוראים כמוני מתכון נוסף לאנשים שלא משתמשים בקמח מצה בגלל חשש שרויה:2כוסות סוכר, 2 ביצים, 1 כוס שמן – להקציף טוב. להוסיף 2 חב סוכר וניל, 1/3 3 כוס שקדים טחונים, כוס קמח תפוחי אדמה , 1/4 1 כוס שוקולד צ׳יפס. לבחוש טוב. להקפיא בערך רבע שעה. להכין כדורים ולאפות בחום בינוני בערך 10 דקות. לשים את הכדורים במרחק גדול כי העוגיות מתפשטות באפיה.
תודה רבה!
לא הספקתי לנסות את הגרסה הזאת אז עוד לא פרסמתי אותה, אם את מכירה שזה עובד אז מצויין.
האמת היא שהמתכון המקורי גם הוא אינו שרוייה כיוון שאין בו מים כלל, רק שומן וביצים (אפשר לוותר על התמצית וניל) אבל הרבה שומרי שרויה נמנעים מלהשתמש בקמח מצה גם באופן הזה.