החופש הגדול בעיצומו ואתם מחפשים איך להפעיל את הילדים? תכניסו אותם למטבח! נכון, זה קצת מלכלך אבל השמחה וחדוות היצירה שלהם יחד עם האושר לאכול מה שהכנתי בעצמי – זה שווה את הכל. אז הנה מתכון למאכל שילדים מאד אוהבים להכין ולאכול.

ההצעה שלי: הכינו מספר תוספות לפיצה כמו זיתים, תירס, פרוסות עגבניה, רצועות גמבה ועוד, ואפשרו לילדים ליצור דוגמאות וצורות על הפיצה. שימו לב: שכבה עבה מדי של גבינה תגרום לתוספות ‘לשוט’ במהלך האפייה ותהרוס את הדוגמא…

פיצה עשויה מבצק שמרים, והכללים והטיפים לעבודה עם בצק שמרים חלים עליה. בכל זאת יש הבדלים דקים שמקלים על העבודה במתכון הזה: התפיחה הראשונה של הבצק יכולה להיות קצרה מאוד – מספיק שהבצק גדל מעט מנפחו המקורי ואפשר כבר לחלק ולרדד לעיגולים, אין צורך להתפיח עד הכפלת נפח.

פיצה בסגנון איטלקי היא דקה ופריכה – בהכנת פיצה איטלקית אין צורך בהתפחה שנייה, מיד אחרי הרידוד ופיזור התוספות אפשר להכניס לתנור.
מי שאוהב את הפיצה עבה ורכה יותר, כמו שמקובל בארץ, אפשר לרדד לעיגול מעט יותר עבה ולהתפיח 20 דקות עם הרוטב והתוספות, לפני שמכניסים לתנור.

הרוטב שבמתכון הוא רוטב מעגבניות טריות בסגנון איטלקי, הוא מצריך אמנם הכנה מוקדמת אבל משדרג באופן משמעותי את איכות הפיצה. בישול קצר יניב רוטב בגוון כתום, בישול ארוך על להבה נמוכה יגרום לצבע להתכהות עד לאדום המוכר, כך או כך כדאי להשתמש בעגבניות בשלות ורכות.
אם אין לכם זמן אפשר להכין רוטב מהיר מרסק עגבניות: מדללים רסק עגבניות במעט מים רותחים, מוסיפים אורגנו, בזיליקום, שום כתוש, מלח ופלפל שחור.

המרקם המיוחד של בצק פיצה מתקבל מהרכב החומרים שלו. במתכון אין ביצים, אך יש תוספת של שמן זית ומעט חומץ. שמן הזית (אפשר גם שמנים אחרים) מעניק לבצק את הפריכות בקצוות, והחומץ מעכב את התייבשות הבצק במהלך הרידוד ואחרי האפייה.

את הפיצות אנחנו אופים בחום גבוה מאוד, כשהפיצה ממוקמת במרכז התנור. כך נבטיח שהבצק ייאפה היטב במקביל להקרמה של הגבינה הצהובה.
אפשר לאפות על תבנית רגילה, אבל הפיצה הטובה ביותר תתקבל מאפייה על אבן שמוט: מניחים את האבן על תבנית אפייה במרכז התנור ומשאירים אותה להתחמם בתנור שעה לפחות לפני האפייה. מרדדים ומסדרים את הפיצה על מגש פיצה מחורר או תבנית רגילה ומניחים את המגש עם הפיצה על האבן בתנור.

פיצה איטלקית

החומרים

ל-3 יח’ גדולות / 15-12 אישיות

לבצק:
500 גרם קמח (1/2 3 כוסות)
11 גרם מלח (כף שטוחה)
5 גרם שמרים יבשים (כף שטוחה)
30 גרם שמן זית (2 כפות)
12 גרם חומץ (2 כפות)
300 גרם מים (1/4 1 כוסות)

לרוטב:
כ-1/2 ק”ג עגבניות בשלות
1 פלפל אדום קטן
1 גזר
4 שיני שום
5 כפות שמן זית
1 בצל בינוני
בזיליקום
אורגנו
מלח

גבינה צהובה מגורדת
תוספות לפי הטעם: זיתים, בצל, עגבניה, תירס, פטריות, קוביות בולגרית וכד’.

אופן ההכנה

לבצק:
שמים בקערת מיקסר קודם את המלח, אח”כ את הקמח ואח”כ שאר החומרים. מעבדים עם וו לישה עד לקבלת בצק חלק וגמיש. מניחים מכוסה לתפיחה.
מכניסים מגש לאמצע התנור ומחממים לחום מקסימלי.

לרוטב:
קוצצים את הפלפל, הגזר, הבצל והשום ומטגנים בסיר עם שמן הזית. בינתיים חותכים את העגבניות לשמיניות. מוסיפים את העגבניות לסיר ומוסיפים את התבלינים.
מבשלים עד שיורד לכ-2/3 מהנפח טוחנים עם בלנדר-מוט.

הרכבה:
מרדדים את הבצק לעיגולים, מניחים על רשת או תבנית אפייה. מורחים רוטב ומפזרים גבינה צהובה ותוספות.
מניחים עם הרשת על המגש החם בתנור ואופים 10-8 דקות.