טווילים, עוגיות תחרה, הם משפחת עוגיות דקות ושטוחות, שניתן לעצב לצורות שונות לפני שהן מתקררות. משמשות כעוגיות בפני עצמן או כקישוט למנות שונות.
הפלורנטינים הם סוג של טוויל שמותאם לתוספות שונות המקנות לו את הטעם והפריכות הרצויים, בלי התוספות יתקבל מרקם פחות נעים. השתמשו במבחר תוספות אהובות: אגוזים, גרעינים ופירות מיובשים. את האגוזים והפירות הגדולים צריך לחתוך לחתיכות קטנות.
נסו לאפות מגש אחד ותקנו את הבלילה לפי הצורך. לקבלת פלורנטינים שטוחים מוסיפים טיפה מים ומערבבים, לפלורנטינים עבים וקטנים מבשלים טיפה יותר.
מתאים גם:
ללא גלוטן – החליפו את הקמח בקורנפלור או קמח תפו”א.
כשר לפסח – השתמשו בקמח מצה דק או קמח תפו”א.
פלורנטינים
החומרים
לכ-45 יחידות
200 סוכר (1 כוס)
65 גרם חמאה/מרגרינה
40 מ”ל מים (3 כפות)
35 גרם קורנפלור (4 כפות)
35 גרם קמח (4 כפות)
350 גרם תערובת אגוזים וגרעינים (4-3 כוסות)
אופן ההכנה
מבשלים בסיר סוכר, חמאה ומים עד להמסה מלאה ורתיחה. במקביל מערבבים את הקמח, הקורנפלור ותערובת האגוזים. מוסיפים את תערובת היבשים לסיר, מערבבים היטב ומבשלים 3-2 דקות. מניחים להצטנן מעט עד שמסמיך.
בעזרת כפית יוצרים תלוליות קטנות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מקפידים על רווחים גדולים בין התלוליות.
אופים ב-180 מעלות 9-8 דקות, עד שהעוגיות משטתחות ומבעבעות.
מקררים היטב לפני שמחלצים.
עודד שלום
יש לך אתר מקסים!
במיוחד מוצאים חן בעיני ההסברים של התהליכים הכימיים שעוברים החומרים.
הסברים ברורים ומפורטים.
תבורך!
האם במתכון זה אפשר להמיר את החמאה/מרגרינה בשמן?
תודה רבה
נעה
תודה! 🙂
לגבי המתכון הזה אודה ואתוודה שאני לא יודע להגיד אם יצליח בהמרה.
אין במתכון ביצים ואני מעריך שהחמאה/מרגרינה חשובה כאן לא רק כמקור שומן אלא גם כאמולסיה שמאחדת את המרכיבים.
יכול מאוד להיות שהמרה לשמן תגרום להיפרדות מרכיבים עוד לפני האפייה הבעייה היא שאין מרכיב אחר שיכול לתקן את זה ואי אפשר להוסיף ביצים או חלמונים כדי ליצור אמולסיה אחרת.
שווה לנסות, אם זה לא עובד אפשר לנסות עם מיונז במקום מרגרינה (כן! התעשייתי, יכול להיות שיצליח)
אם עשית נסיונות אשמח לשמוע מה היו התוצאות 🙂