ראש השנה מביא איתו את עונת הרימונים. את הרימון אפשר לאכול כמות שהוא, ואפשר גם לסחוט ממנו מיץ טעים ורב שימושי.
אני אוהב להכין ממיץ רימונים סורבה, וקרם רימונים לפבלובה, וגם לבשל בו בשר או עוף – בדיוק כמו שמבשלים עם יין. והשבוע אני רוצה לשתף אתכם במתכון פשוט לליקר רימונים ביתי, שנעים להגיש וטעים מאד לשתות.

מומלץ מאוד להשתמש במיץ רימונים טרי, ולא במיץ הקנוי שעשוי מרכז.
איך סוחטים רימונים? שיטה ראשונה – חוצים לחצי וסוחטים במסחטת הדרים כמו תפוז. השיטה הזו מתאימה במיוחד למסחטת הדרים מקצועית.
שיטה שנייה – חוצים את הרימון לחצי ופורטים החוצה את הגרעינים, מכניסים את כל הגרעינים לקנקן וטוחנים בעזרת בלנדר מוט. את הנוזל שהתקבל מסננים במסננת. השיטה הזו מתאימה לכמויות גדולות של רימונים ולהכנה מגרעינים שכבר נפרטו.

הרימונים נחלקים באופן כללי לשני סוגים – בעלי הגרעינים הבהירים שטעמם יותר מתוק, ובעלי הגרעינים האדומים שטעמם יותר חמצמץ.
הסוג הכהה יניב ליקר בעל צבע וטעם חזקים יותר, את המתיקות הליקר מקבל בעיקר מהסוכר. אבל אפשר להכין גם מהסוג הבהיר, או מתערובת של שניהם.

הרימון הוא פרי שמשתמר זמן ארוך יותר מפירות אחרים. עם הזמן הוא מצטמק ונראה לא-מזמין, אבל אל תטעו – המיץ ברימונים האלה מרוכז יותר. לכן אם נשארו לכם רימונים ישנים השתמשו דווקא בהם, כך תקבלו משקה טעים ויפה יותר.

תורת הליקרים מתבססת על התכונה של האלכוהול למצות ולהדגיש טעמים. לכן בדרך כלל הכנה של ליקר נמשכת כשבועיים-שלושה ואף יותר, כדי לאפשר לאלכוהול לפעול.
אבל בליקר שמבוסס על נוזל, כמו הליקר הזה, התהליך הוא מהיר הרבה יותר: אפשר להגיש אותו אחרי יומיים-שלושה, ותוך שבוע הוא יהיה מוכן לגמרי.

מאפיין נוסף של הליקר הזה הוא שימוש באלכוהול נקי 96%, ולא בוודקה 40%, כמו במרבית מתכוני הליקרים. בשביל שנגיע לאחוז אלכוהול הרצוי בליקר הסופי (20%), מכמות קטנה יחסית של משקה אלכוהולי, וכך לא נאבד את הטעם של מיץ הרימונים.

אם אין ברשותכם אלכוהול נקי, ניתן להכין את הליקר הזה עם וודקה באופן הבא: מחליפים את האלכוהול ב-600 מ”ל וודקה (2.5 כוסות), ואת מיץ הרימונים ב-200 מ”ל רכז רימונים (קצת פחות מכוס).

ליקר רימונים ביתי

החומרים

לכ-1 ליטר משקה

560 מ”ל מיץ רימונים טרי (1/3 2 כוסות)
250 גרם סוכר (1/4 1 כוסות)
240 מ”ל אלכוהול 96% (1 כוסות)

אופן ההכנה

מערבבים יחד את כל המרכיבים עד שהסוכר נמס. מעבירים לבקבוק נקי.
מניחים לעמוד בארון חשוך למשך שבוע לפחות, מדי 4-3 ימים מערבבים את תכולת הבקבוק.

הליקר הסופי מכיל כ-22% אלכוהול.
שומרים בארון חשוך כחצי שנה, כדאי לערבב כל כמה שבועות למניעת עובש.