ראש השנה מביא איתו את עונת הרימונים. את הרימון אפשר לאכול כמות שהוא, ואפשר גם לסחוט ממנו מיץ טעים ורב שימושי.
אני אוהב להכין ממיץ רימונים סורבה, וקרם רימונים לפבלובה, וגם לבשל בו בשר או עוף – בדיוק כמו שמבשלים עם יין. והשבוע אני רוצה לשתף אתכם במתכון פשוט לליקר רימונים ביתי, שנעים להגיש וטעים מאד לשתות.
מומלץ מאוד להשתמש במיץ רימונים טרי, ולא במיץ הקנוי שעשוי מרכז.
איך סוחטים רימונים? שיטה ראשונה – חוצים לחצי וסוחטים במסחטת הדרים כמו תפוז. השיטה הזו מתאימה במיוחד למסחטת הדרים מקצועית.
שיטה שנייה – חוצים את הרימון לחצי ופורטים החוצה את הגרעינים, מכניסים את כל הגרעינים לקנקן וטוחנים בעזרת בלנדר מוט. את הנוזל שהתקבל מסננים במסננת. השיטה הזו מתאימה לכמויות גדולות של רימונים ולהכנה מגרעינים שכבר נפרטו.
הרימונים נחלקים באופן כללי לשני סוגים – בעלי הגרעינים הבהירים שטעמם יותר מתוק, ובעלי הגרעינים האדומים שטעמם יותר חמצמץ.
הסוג הכהה יניב ליקר בעל צבע וטעם חזקים יותר, את המתיקות הליקר מקבל בעיקר מהסוכר. אבל אפשר להכין גם מהסוג הבהיר, או מתערובת של שניהם.
הרימון הוא פרי שמשתמר זמן ארוך יותר מפירות אחרים. עם הזמן הוא מצטמק ונראה לא-מזמין, אבל אל תטעו – המיץ ברימונים האלה מרוכז יותר. לכן אם נשארו לכם רימונים ישנים השתמשו דווקא בהם, כך תקבלו משקה טעים ויפה יותר.
תורת הליקרים מתבססת על התכונה של האלכוהול למצות ולהדגיש טעמים. לכן בדרך כלל הכנה של ליקר נמשכת כשבועיים-שלושה ואף יותר, כדי לאפשר לאלכוהול לפעול.
אבל בליקר שמבוסס על נוזל, כמו הליקר הזה, התהליך הוא מהיר הרבה יותר: אפשר להגיש אותו אחרי יומיים-שלושה, ותוך שבוע הוא יהיה מוכן לגמרי.
מאפיין נוסף של הליקר הזה הוא שימוש באלכוהול נקי 96%, ולא בוודקה 40%, כמו במרבית מתכוני הליקרים. בשביל שנגיע לאחוז אלכוהול הרצוי בליקר הסופי (20%), מכמות קטנה יחסית של משקה אלכוהולי, וכך לא נאבד את הטעם של מיץ הרימונים.
אם אין ברשותכם אלכוהול נקי, ניתן להכין את הליקר הזה עם וודקה באופן הבא: מחליפים את האלכוהול ב-600 מ”ל וודקה (2.5 כוסות), ואת מיץ הרימונים ב-200 מ”ל רכז רימונים (קצת פחות מכוס).
ליקר רימונים ביתי
החומרים
לכ-1 ליטר משקה
560 מ”ל מיץ רימונים טרי (1/3 2 כוסות)
250 גרם סוכר (1/4 1 כוסות)
240 מ”ל אלכוהול 96% (1 כוסות)
אופן ההכנה
מערבבים יחד את כל המרכיבים עד שהסוכר נמס. מעבירים לבקבוק נקי.
מניחים לעמוד בארון חשוך למשך שבוע לפחות, מדי 4-3 ימים מערבבים את תכולת הבקבוק.
הליקר הסופי מכיל כ-22% אלכוהול.
שומרים בארון חשוך כחצי שנה, כדאי לערבב כל כמה שבועות למניעת עובש.
שלום אם הכנתי ליקר עם גרעינים של רימון ונהיה עובש מה לעשות?
אם נהיה עובש כדאי מאוד לזרוק את הליקר, העובש עלול ליצור רעלנים וחומרים לא נעימים אחרים שנספגים בכל הנוזל, גם אחרי הסרת העובש ייתכן מאוד שכל הנוזל לא ראוי לשתיה.
העובש נוצר בגלל שריכוז האלכוהול אינו גבוה מספיק או שלא בוצע נקיון מספיק טוב לכלים ולגרגרי הרימון לפני ההכנה.
אני חולמת כבר שנים להכין ליקר, אבל כל פעם מוותרת על זה בגלל המחיר היקר של הוודקה והאלכוהול!
מה אפשר לעשות?
יש דרך למצוא אותם בזול?
המחירים של האלכוהול עלו משמעותית בגלל המיסוי החדש. המיסוי נמדד לפי אחוז האלכוהול ולכן דווקא האלכוהול הנקי הוא היקר יותר…
לא ידוע לי כרגע על דרך לקנות אותם בזול, מקווה שהמיסוי ירד.
מנסיון, אפשר גם להקפיא מיץ רימונים ולהפשיר לשתיה או לבישול.
נכון מאוד! כמו כל המיצים הטריים (מיצי הדרים, גזר וכדו’)
שאלה נוספת,
מיץ הרימונים המחכה לבישול כמה זמן יעמוד במקרר (בהנחה שהוא לא יישתה בינתיים)?
אני מעריך שבמשך כשבוע במקרר הוא לא יתקלקל, יכול להיות שאפילו יותר.
שלום עודד,
תודה על המתכון, ועל הטיפים לסחיטת רימונים. השיטה השניה – שימוש בבלנדר – תעבוד גם עם בלנדר רגיל?
בהחלט, אין הבדל ביניהם. מלבד העובדה שהבלנדר השולחני מוגבל לכמות של הכוס ואם מכינים כמות גדולה צריך לטחון בנגלות.
תודה רבה על המתכונים המשובחים,
אשמח לדעת איך עושים סורבה ממיץ רימונים
המתכון לסורבה על בסיס נוזל נמצא בקישור הזה:
http://www.bamixer.co.il/גיליון-125-טוחנים-מים/
כדאי לקרוא קודם את ההסברים בטיפ.
המתכון שם הוא לסורבה לימונענע. אבל מחליפים את המים ומיץ הלימון באותה הכמות של כל מיץ שרוצים כדי לקבל סורבה בטעמים אחרים.
הכנו את הליקר ובסיום ימי ההכנה הכנסנו למקרר והוא קיבל טעם נהדר.לא כל כך מזהים רימון מלבד הצבע ישר כח נחמה
תודה! העוצמה והאופי של הטעם תלויים מאוד ברימונים שאיתם השתמשתם. אפשר לחזק אותו עם מעט רכז רימונים אם יש צורך.
אני הכנתי אותו בפעם הראשונה עם רימונים ישנים ומצומקים מעט והטעם היה מאוד מאוד משמעותי, הרבה יותר מאשר עם רימונים טריים.