פוקצ’ה היא מאפה איטלקי מבוסס בצק פיצה. מקובל להוסיף לה שמן זית, תבלינים, מלח גס ו/או ירקות קלויים. כמו פיתה, גם את הפוקצ’ה אופים על מגש מחומם מראש.

לכבוד פורים נתנו לפוקצ’ה טוויסט של מתיקות: מפחיתים את המלח, מוסיפים דבש ומקשטים בשוקולד-צ’יפס וסוכר דמררה. להשלמת משלוח המנות אפשר להוסיף רוטב שוקולד, רוטב מייפל, ריבת חלב וכד’.

פוקצ’ה מתוקה

החומרים

ל 5-3 פוקצ’ות בינוניות

500 גרם קמח (3.5 כוסות)
8 גרם מלח (כפית גדושה)
5 גרם שמרים יבשים (כף שטוחה)
40 גרם דבש (2 כפות)
30 גרם שמן (1/4 כוס)
10 גרם חומץ (כף)
300 גרם מים
לקישוט: סוכר דמררה, שוקולד צ’יפס, שמן/חמאה מומסת

אופן ההכנה

שמים בקערת מיקסר קודם את המלח, אח”כ את הקמח ואח”כ שאר החומרים. מעבדים עם וו לישה עד לקבלת בצק חלק וגמיש. מניחים מכוסה לתפיחה.
מכניסים מגש לאמצע התנור ומחממים לחום מקסימלי.

מחלקים את הבצק ל 5-3 חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן עבה מעט ומניחים על מגש עם נייר אפייה.
בעזרת האצבעות יוצרים שקעים במרכז, מורחים חמאה מומסת או שמן ומפזרים סוכר דמררה. מעבירים את הפוקצ’ה עם נייר האפייה אל המגש החם שבתנור.
אופים 7-5 דקות, עד שהפוקצ’ה מתחילה להשחים. מוציאים מהתנור ומפזרים מיד שוקולד צ’יפס על הפוקצ’ה החמה.
מגישים חם בליווי רטבים וממרחים מתוקים.