המתכון השבוע – עוגיות שוקולד עשירות, משתלבות נהדר עם הגלידה שהבאנו לפני שבועיים ליצירת ‘עוגילידה’ ביתית. להכנה מהירה אפשר להשתמש גם בגלידה קנויה…
הכנת ‘עוגילידה’ מהעוגיות
לגלידה ביתית: מקפיאים אותה בתבנית שטוחה ורחבה, מרופדת בניילון נצמד.
לגלידה קנויה: מפשירים מעט את הגלידה, משטחים בתבנית כנ”ל ומקפיאים חזרה.
כשהגלידה בתבנית קפואה, קורצים עיגולים בעזרת חותכן עגול בקוטר העוגיות. מצמידים לכל עיגול 2 עוגיות בצדדים, ומחזירים מיד למקפיא. כדאי לעבוד בחדר ממוזג ועם כמויות גלידה קטנות בכל פעם כדי למנוע הפשרה.
במתכון משולבים פצפוצי שוקולד שלא עברו המסה, והם יוצרים ניגוד מרקמים בעוגיה. את הניגוד הזה תרגישו במיוחד כשהעוגיה קפואה. אפשר לשדרג את הטעם והמרקם בהוספת אגוזים קצוצים או שוקולדים אחרים (חלב ולבן).
בתהליך ההכנה יש צורך להקציף את הביצה לקצף תפוח, זהו שלב חשוב מאוד. למרות שהתערובת הסופית שמתקבלת אינה אוורירית, ההקצפה הראשונית יוצרת המון בועות קטנטנות שנשארות בתערובת, ועוזרות לעוגיה לקבל צורה יפה במהלך האפייה ולא להשתטח מדי.
שלב חשוב נוסף בעבודה הוא קירור התערובת למרקם סמיך שמאפשר גלגול. אפשר לזרז את התהליך על ידי קירור של מספר דקות במקפיא, אך יש להיזהר לא לקרר יותר מדי – אם העוגיות יהיו קפואות בכניסה לתנור הן יתפחו לגובה ולא לרוחב ונקבל צורת כיפה, טעימה ויפה, אך לא מתאימה להכנת ה’עוגילידה’.
עוגיות שוקולד עשירות
החומרים
ל-20 עוגיות קטנות / 10 גדולות
120 גרם שוקולד
20 גרם חמאה/שמן (2 כפות)
1 ביצה
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
1/2 כפית תמצית וניל
15 גרם קמח (1/2 1 כף)
קורט אבקת אפיה
קורט מלח
כ-1/2 כוס שוקולד קצוץ
אופן ההכנה
מקציפים את הביצה (שלמה) עם הסוכר ותמצית הוניל עד לקצף בהיר ותפוח.
במקביל ממיסים את השוקולד והחמאה מעל באן מרי.
מקפלים את השוקולד המומס אל קצף הביצה, מוסיפים את הקמח, המלח והשוקולד הקצוץ ומערבבים בעדינות.
מניחים מספר דקות במקום קריר עד שמתמצק למסה סמיכה שנוח לגלגל.
מגלגלים כדורים מהמסה ומניחים על תבנית עם נייר אפייה בצורה מרווחת, מועכים מעט כל כדור לצורת פיתה.
אופים ב-180 מעלות, 10-8 דקות עד שהעוגיות יבשות וסדוקות.
מניחים להתקרר היטב לפני שמחלצים מהתבנית.