השבוע בחרנו במתכון מעט מורכב, יש צורך ב-3 הקצפות וקיפולים עדינים, אך התוצאה מרשימה במראה ובטעם – מוס בהיר מאוד ואוורירי שממש נמס בפה, עם טעם חזק של דבש. שווה את המאמץ!
את המוס כדאי להכין מראש ולהקפיא. לפני ההגשה מניחים להפשרה קצרה, או מגישים כקינוח קפוא.
אמנם לדבש תכונות אנטי בקטריאליות, אך אם רוצים לשמור אותו ללא הקפאה יש לפסטר את החלבונים בהקצפה (כמו שהסברנו לפני שבועיים). החלמון עובר פסטור מלא במהלך ההכנה הודות לדבש הרותח שנמזג לתוכו.
דבש קיים במגוון סוגים – בהתאם לפרחים שהיו בסביבת הדבורים שייצרו אותו. ככל שהדבש כהה יותר כך טעמו חזק יותר. הדבש הנפוץ ביותר בארץ הוא דבש הדרים (בהיר מאוד) שנחשב איכותי ומתאים לכל השימושים. בכל זאת, למתכון הזה, עדיף להשתמש בדבש ארומטי יותר כמו דבש אקליפטוס או אבוקדו, כדי לקבל מוס מעט כהה עם ארומה חזקה.
מוס דבש
החומרים
8-7 כוסות / כ-25 כוסיות
200 גרם דבש (2/3 כוס)
60 מ”ל מים (1/4 כוס)
4 ביצים מופרדות
80 גרם סוכר (כ-1/2 כוס)
250 מ”ל שמנת מתוקה (1 חב’)
קורט קינמון
אופן ההכנה
מחממים בסיר את הדבש עם המים עד לרתיחה. במקביל מקציפים את החלמונים לתערובת תפוחה ובהירה, ממשיכים להקציף ויוצקים פנימה לאט לאט את הדבש הרותח. מעבירים לקערה.
מנקים את קערת המיקסר ומקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב אך לא קשה, מקפלים בעדינות עם תערובת הדבש.
מקציפים את השמנת עם הקינמון לקצפת רכה ומקפלים עם כל התערובת.
מעבירים לכוסות ומקררים.
לפני ההגשה מקשטים במקל קינמון או בשברי פקאן מסוכרים.
שלום עודד,
למה כל הדבש מוקצף עם החלמונים ולא עם החלבונים? האם בחלמונים יש יותר חיידקים?
כן, החיידקים הבעיתיים נמצאים דווקא בחלמונים ולכן אותם אנחנו רוצים להעביר פסטור.
תודה! מתכון לראש השנה
שלום עודד
מה אפשר לשים במקום קינמון? חלק מהמשפחה לא אוהבים קינמון, למען “שלום בית” לא משתמת בו וחבל.
אפשר לוותר עליו. הטעם העיקרי היה ונשאר הדבש.
הקינמון כמעט לא מורגש – אפשר לשים קמצוץ וזהו אלא אם כן הם רגישים עד כדי כך…