בכל שנה שואלים אותי על מתכונים שונים לאוזני המן… הפעם הכנתי לכם 3 מתכונים שימושיים במיוחד לאוזני המן: ‘קלאסיות’ במילוי פרג, ‘בריאות’ ללא מרגרינה במילוי תפוחים, ו’מדליקות’ מבצק שמרים במילוי וניל.
אוזני המן קלאסיות
החומרים
לכ-45 עוגיות בינוניות
לבצק:
300 גרם קמח ( 2 כוסות)
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת סוכר
ביצה
למלית פרג:
150 גרם פרג טחון טרי (2 כוסות)
120 מ”ל חלב/מים (1/2 כוס)
2 כפיות תמצית וניל
100 גרם דבש (4 כפות)
100 גרם אגוזים טחונים (כוס דחוסה)
3-2 כפות פירורי לחם לפי הצורך
אופן ההכנה
לבצק:
מעבדים את כל החומרים מלבד הביצה במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים את הביצה ומעבדים עד לקבלת בצק חלק.
למלית פרג:
מבשלים את הפרג עם המים תוך כדי בחישה עד לרתיחה. ממשיכים לבשל כ-4 דקות, עד שכל הנוזל נספג.
מכבים את האש ומוסיפים את שאר החומרים. אם המרקם עדיין נוזלי מוסיפים עוד כף פירורי לחם.
מניחים להתקרר היטב לפני השימוש.
יצירת העוגיות:
מרדדים את הבצק על משטח מקומח היטב.
קורצים עיגולים, מזלפים או מניחים תלולית מהמלית במרכז כל עיגול וסוגרים ליצירת משולש, מהדקים מעט את התפרים.
אופים ב-190 מעלות, 8-6 דקות עד שמתחיל להזהיב. מצננים היטב.
אוזני המן בריאות
החומרים
לכ-40 עוגיות בינוניות
לבצק:
2 ביצים
100 גרם שמן (1/2 כוס)
45 מ”ל מים (3 כפות)
450 גרם קמח (1/4 3 כוסות)
5 גרם אבקת אפייה (1/2 שקית)
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
למלית תפוחים:
6 תפוחי עץ בינוניים (עדיף ירוקים)
50 גרם סוכר חום (1/4 כוס)
50 גרם דבש (2 כפות)
30 מ”ל מיץ לימון (2 כפות)
קורט קינמון
35 גרם ביסקוויטים טחונים (1/3 כוס)
אופן ההכנה
לבצק:
מכניסים את הביצים, השמן והמים לקערת מיקסר ומעבדים במהירות בינונית עד לתערובת אחידה לגמרי. במקביל מערבבים את כל שאר המרכיבים בקערה.
מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים פנימה את תערובת היבשים לאט תוך כדי ערבול, ממשיכים לעבד עד שאחיד לגמרי.
דוחסים את הבצק בידיים ויוצרים ממנו כדור.
למלית:
מקלפים ומנקים את התפוחים ומגררים בפומפיה גסה. מבשלים בסיר יחד עם הסוכר, הדבש, מיץ הלימון והקינמון, עד שמוציא נוזלים ומתחיל לרתוח.
מוסיפים את הביסקוויטים, מערבבים היטב וממשיכים לבשל עד שמסמיך.
מניחים להתקרר לטמפרטורת החדר.
יצירת העוגיה:
מרדדים על משטח מקומח היטב. קורצים עיגולים, מניחים כף מילוי במרכז כל עיגול וסוגרים ליצירת משולש.
מומלץ לעבוד מהר ובמקום קריר כדי שהבצק לא יתחמם ויתרכך מדי. במידת הצורך מחזירים לקירור במקרר.
אופים ב-180 מעלות, 12-8 דקות עד שמתחיל להזהיב. מצננים היטב.
אוזני המן מדליקות
החומרים
לכ-35 עוגיות בינוניות
לבצק:
400 גרם קמח (3/4 2 כוסות)
10 גרם שמרים יבשים (2 כפות שטוחות)
קורט מלח
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
130 גרם שמן (2/3 כוס)
140 מ”ל מים פושרים (1/2 כוס וקצת)
למלית:
500 מ”ל חלב
1/2 מקל וניל או 2 כפיות תמצית וניל
6 חלמונים
30 גרם קורנפלור (2 כפות)
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
1/2 כוס צימוקים שחורים
1/4 כוס רום או ברנדי
אופן ההכנה
לבצק:
מכניסים את כל החומרים לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבבים לאט עד שאחיד, ממשיכים לעבד עוד כ-5 דקות עד שמתקבל בצק גמיש ושומני מעט. מכסים בניילון ומניחים למנוחה 20-15 דקות.
למלית:
משרים את הצימוקים ברום למשך כשעה. טורפים בקערה מעט מהחלב יחד עם החלמונים והקורנפלור.
פותחים את מקל הוניל לאורכו ומכניסים לסיר יחד עם שאר החלב והסוכר, מבשלים עד לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. יוצקים מעט מהנוזל החם אל קערת החלמונים, מערבבים ויוצקים את כל תכולת הקערה חזרה אל הסיר. ממשיכים לבשל על להבה בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד עד שמסמיך. מסירים מיד מהאש.
שופכים פנימה את הצימוקים עם הרום ומערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד ומניחים להתקרר לטמפרטורת החדר.
לקרם פרווה: מחליפים את החלב ב-250 מ”ל קצפת צמחית + 250 מ”ל מים (כוס).
יצירת העוגיה:
מרדדים את הבצק על משטח מעט משומן לעלה דק, מניחים לעמוד כדקה.
קורצים עיגולים בעזרת כוס גדולה, ממלאים וסוגרים ליצירת משולש. מהדקים היטב את התפרים שלא יפתחו באפייה.
אופים ב-170 מעלות, 20-15 דקות עד שמתחיל להשחים. מצננים היטב.
וואי בהשראת המתכונים אני הולכת למלא במילואים שונים :בשר , טונה, ירקות וכו’..
בצורת אוזן המן ולהגיש כמנה עם רטבים.
היום אפיתי. לא ידעתי באיזה מתכון לבחור אז הכנתי את שלושתם. כולנו חגגנו ממש. כל מתכון הוא מעניין ומיוחד, הטעמים והמרקמים שונים, מגוונים וטעימים מאוד מאוד. אצלינו הכל נחטף. אחד אחד להיט!!!
באוזני ההמן המדליקות אתה משתמש בצימוקים. אצלנו לא אוהבים, יש אפשרות להחליף במשהו אחר(לא ממשפחת הפירות…)?
תודה על כל הרעיונות והמתכונים. אנחנו מאוד נהנים.
בהחלט.
המילוי זה קרם וניל עשיר (פטיסייר), אפשר להשתמש בו כמות שהוא גם ללא הצימוקים. אפשר להוסיף שוקולד צ’יפס, אגוזים וכדו’.
למילוי שוקולד מערבבים 100 גרם שוקולד לתוך התערובת מיד לאחר הבישול כשהיא עוד חמה.