למה לחתום את סעודת פורים בפונדו שוקולד? כי הוא קינוח פרווה, מקורי, טעים ומשמח, מהיר ופשוט להכנה, חוסך עבודה בהכנות לחג, ואפילו עוזר בחיסול שאריות ממתקים לא רצויים (בכל זאת, פסח כבר באופק…)

אז הצטיידו מראש בקצפת צמחית ושוקולד מריר, את שאר החומרים נאלתר ממה שיצטבר בבית לקראת הסעודה. וזהו – יש לכם קינוח לסעודת פורים.

את הפונדו עדיף להכין סמוך להגשה, אבל אפשר גם להכין מראש – שומרים עטוף היטב במקרר, עד שבוע.
לפני ההגשה מחממים במיקרוגל בעוצמה בינונית, עד שהרוטב חם ונוזלי.

פורים שמח!

פונדו שיכור

החומרים

לכ-8 סועדים

250 מ”ל קצפת צמחית
300 גרם שוקולד מריר
80-40 מ”ל משקה אלכוהולי כלשהו (1/4 עד 1/3 כוס)

לטבילה:
מבחר ממתקים
פירות טריים
חבילת שיפודים או מזלגות

אופן ההכנה
מסדרים על מגש את כל הממתקים שנשארו ממשלוחי המנות: מרשמלו, וופלים, עוגיות, סוכריות גומי, בייגלה וכל מה שנראה לכם מתאים.
מומלץ להוסיף מגש עם פירות טריים, מקולפים וחתוכים לקוביות.
מוסיפים לכל מגש שיפודים או מזלגות לטבילה.
למשקיענים: מסדרים מראש שיפודי ממתקים ופירות צבעוניים.

לרוטב:
מחממים את השמנת בסיר עד לסף רתיחה.
מסירים מהאש, מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שנמס לחלוטין.
מוסיפים את האלכוהול (יין, ליקר, ברנדי, וויסקי או מה שזמין) ומערבבים היטב.
יוצקים את הרוטב לקערה מרכזית גדולה.

מגישים את הרוטב חם יחד עם מגשי הממתקים והפירות.