הבשלה של בננות היא דבר מתסכל: קונים אותן ירוקות, מחכים שבוע שבועיים עד שהן הופכות צהובות וראויות למאכל ואז תוך יומיים הן משחירות והופכות לדבש…
כדי לזרז הבשלה של בננות שמים אותם בשקית נייר יחד עם תפוח בשל, לא בקירור.
כאשר הבננות כבר בשלות ונרצה לעכב את ההבשלה שלהן נניח אותם במקום קריר ומאוורר היטב או במקרר אך לא באותה מגירה יחד עם תפוחים או עגבניות.
מה עושים עם בננות בשלות שלא נספיק לאכול? נכין עוגת בננות, עוגה עסיסית וטעימה וגם מהירה מאוד להכנה. יש יותר מדי בננות? אפשר להקפיא חלק מהבננות, הן לא יתאימו לאכילה אך יהיו מצויינות לעוגה בהמשך.
לעוגה פרווה אפשר להשתמש בחצי כוס שמן במקום החמאה, ובמים או מיץ פירות במקום החלב.
העוגה מתאימה גם להכנה מקמח מלא בתוספת כף אחת של מים.
לגיוון אפשר להוסיף אגוזי מלך וצימוקים ואף לאפות בתבניות מאפינס לעוגות אישיות.
עוגת בננות פשוטה
החומרים
לכ-2 תבניות אנגליש קייק
2 בננות גדולות בשלות
2 ביצים
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
100 גרם חמאה רכה
1 כפית תמצית וניל
1/2 1 כפית סודה לשתייה
50 גרם חלב (4 כפות)
200 גרם קמח (1/2 1 כוסות)
אופן ההכנה
מועכים את הבננות היטב במעבד מזון או במועך פירה.
טורפים עם מטרפה ידנית את הביצים, הסוכר והחמאה עד שאחיד לגמרי.
מוסיפים את הבננות המעוכות ואת שאר החומרים, מערבבים היטב.
משמנים 2 תבניות אינגליש-קייק ויוצקים פנימה את המסה.
אופים ב-180 מעלות, כחצי שעה עד שקיסם יוצא נקי.