העוגה הזאת היא העוגה שאני הכי אוהב להכין לפסח – היא קלה ומהירה להכנה, יפה וטעימה וגם מתאימה לכל המנהגים כך שכולם יכולים ליהנות ממנה.

בגלל תכולת השוקולד הגבוהה מתקבלת עוגה עסיסית ורכה, ולא יבשה וחונקת כמו עוגות אחרות לפסח.
כדי לשמור על המרקם העסיסי חשוב לא לאפות יותר מדי – רק עד התייצבות מלאה וקבלת קרום יבש וסדוק מעט.

העוגה לא נאפית באופן אחיד לחלוטין, תמיד השוליים יהיו יבשים יותר מהמרכז. לכן גם כשמכינים כמות גדולה נחלק לתבניות קטנות ונשמור על עוגה נמוכה.

לפני החיתוך מקררים את העוגה היטב, היא תתייצב ובחיתוך יתקבלו ריבועים יפים בלי פירורים.
אפשרות נוספת: אופים את העוגה בתבניות אישיות ומגישים כשהיא חמה ישר מהתנור. המרקם עסיסי ונימוח, ומזכיר סופלה שוקולד…

אפשר להכין את העוגה מראש ולשמור עד שבועיים במקרר או במקפיא לזמן ארוך יותר.

בראוניז לפסח

החומרים

לתבנית מלבנית קטנה / 4 תבניות אינגלישקייק / כ-15 קוקוטים אישיים

150 גרם חמאה או 3/4 כוס שמן
200 גרם שוקולד
4 ביצים
200 גרם סוכר  (1 כוס)
40 גרם קקאו  (1/3 כוס)
85 גרם קמח תפו”א  (3/4 כוס)
35 גרם אגוזים/שקדים טחונים  (1/3 כוס)
2 כפיות נס קפה
1 כפית אבקת אפיה
אגוזי מלך קלופים לקישוט

אופן ההכנה
מחממים חמאה או שמן בסיר. מסירים מהאש, מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד להמסה מלאה.
מוסיפים סוכר וביצים ומערבבים. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב.

מרפדים תבנית בנייר אפייה ויוצקים פנימה את התערובת, מיישרים מעט ומפזרים מעל את האגוזים.

אופים ב-170 מעלות, 30-20 דקות או עד שיציב ויבש לחלוטין מלמעלה.
מקררים היטב לפני החיתוך.