העוגה הזאת היא העוגה שאני הכי אוהב להכין לפסח – היא קלה ומהירה להכנה, יפה וטעימה וגם מתאימה לכל המנהגים כך שכולם יכולים ליהנות ממנה.
בגלל תכולת השוקולד הגבוהה מתקבלת עוגה עסיסית ורכה, ולא יבשה וחונקת כמו עוגות אחרות לפסח.
כדי לשמור על המרקם העסיסי חשוב לא לאפות יותר מדי – רק עד התייצבות מלאה וקבלת קרום יבש וסדוק מעט.
העוגה לא נאפית באופן אחיד לחלוטין, תמיד השוליים יהיו יבשים יותר מהמרכז. לכן גם כשמכינים כמות גדולה נחלק לתבניות קטנות ונשמור על עוגה נמוכה.
לפני החיתוך מקררים את העוגה היטב, היא תתייצב ובחיתוך יתקבלו ריבועים יפים בלי פירורים.
אפשרות נוספת: אופים את העוגה בתבניות אישיות ומגישים כשהיא חמה ישר מהתנור. המרקם עסיסי ונימוח, ומזכיר סופלה שוקולד…
אפשר להכין את העוגה מראש ולשמור עד שבועיים במקרר או במקפיא לזמן ארוך יותר.
בראוניז לפסח
החומרים
לתבנית מלבנית קטנה / 4 תבניות אינגלישקייק / כ-15 קוקוטים אישיים
150 גרם חמאה או 3/4 כוס שמן
200 גרם שוקולד
4 ביצים
200 גרם סוכר (1 כוס)
40 גרם קקאו (1/3 כוס)
85 גרם קמח תפו”א (3/4 כוס)
35 גרם אגוזים/שקדים טחונים (1/3 כוס)
2 כפיות נס קפה
1 כפית אבקת אפיה
אגוזי מלך קלופים לקישוט
אופן ההכנה
מחממים חמאה או שמן בסיר. מסירים מהאש, מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד להמסה מלאה.
מוסיפים סוכר וביצים ומערבבים. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב.
מרפדים תבנית בנייר אפייה ויוצקים פנימה את התערובת, מיישרים מעט ומפזרים מעל את האגוזים.
אופים ב-170 מעלות, 30-20 דקות או עד שיציב ויבש לחלוטין מלמעלה.
מקררים היטב לפני החיתוך.
במה אפשר להחליף את הקמח תפוחי אדמה- לא חייב לפסח?
אפשר להשתמש בקמח לבן רגיל אותה כמות.
מצאתי את הסיכום של השיעור שלפני כמה שנים ועשיתי את החישוב הבא:
כוס קמח מצה 180 גר’
שלושת רבעי כוס קמח תפוחי אדמה – 90 גר’ (בערך) = חצי כוס קמח מצה. צדקתי?
החישוב נכון אבל במתכון כזה עדיף לא לעשות את ההמרה באופן ישיר כי הקמח מצה הוא כבד יותר וייבש את העוגה מאוד.
בכלל במתכונים של פסח אני משתדל שיהיה שילוב של קמח גס עם קמח עדין – קמח גס יהיה שקדים טחונים או קמח מצה, קמח עדין יהיה קמח תפו”א או קורנפלור לאוכלי קטניות.
היחס ביניהם משתנה לפי יכולת ספיחת הנוזלים ושאר התכונות של הקמחים.
ולכן כאן נחליף את השקדים הטחונים בקמח מצה יחד עם עוד חלק קטן מהקמח תפו”א,
כך יתקבל יחס הקמחים הזה:
60 גרם קמח תפו”א (1/2 כוס)
65 גרם קמח מצה (1/3 כוס)
ובלי שקדים טחונים
שלום עודד,
נראה כמו עוגה נחמדה, ואני רוצה להכין אותה מקמח מצה (תהיה קצת יותר כבדה, אבל חשוב לי שיהיה אפשר לברך עליה ‘מזונות’).
שכחתי איך ממירים קמח תפוחי אדמה לקמח מצה. אתה יכול להזכיר לי בבקשה?
גם אני אהבתי את המתכון. הכנתי לחג פסח עם ציפוי קרם שוקולד מריר. כבר מעכשיו הילדים מבקשים שאכין אותה כל השנה.
תודה עודד!
מתכון להיט. אני מכינה את הברואוניז שוב ושוב והם נחטפים ומתחסלים מיד עם פתיחת הקופסא.
מקווה שתוכל לענות לי במהרה…
במקום האגוזים/שקדים טחונים יש משהו אחר לשים? או שלא חובה לשים?
עדיף לא לוותר על האגוזים אבל אפשר להחליף אותם בקמח תפו”א או קמח מצות דק באותה כמות