לבקשת רבים וכדי להתחשב בשומרי המשקל שבינינו, לאחר שני מתכוני גבינה עתירי שומן הקדשנו את הטיפ השבועי לעוגת גבינה דלת שומן. זוהי עוגת גבינה קלאסית המשלבת הקצפה של חלבונים (טורט גבינה).
סך השומן בעוגה זו הוא כ-7% בלבד. לא מומלץ להמיר את הגבינות והשמנת החמוצה באחוזי שומן נמוכים עוד יותר, כיוון שהעוגה לא תהיה יציבה ותגיר נוזלים לאחר הקירור.
לחילופין אם רמת השומנים אינה מפריעה לכם תוכלו להשתמש בגבינה ושמנת בעלות אחוזי שומן גבוהים– התוצאה תהיה כבדה ועסיסית יותר.
המתכון איננו מסובך אך דורש מעט תשומת לב, בעיקר בשלב האפייה.
חשוב לדייק בטמפרטורות ובמשך האפייה הנכונים כדי שהעוגה תאפה כראוי. אם אתם יודעים שהתנור שלכם בדרך כלל חם מהנחוץ כוונו אותו מראש לטמפ’ נמוכה מעט מהמצוין, ולהיפך.
בגמר האפייה משאירים את העוגה בתנור מכובה שעה לפחות לקירור איטי. ניתן להאריך זמן זה אפילו 5-4 שעות.
הקפידו מאוד לא לפתוח את דלת התנור עד לקירור מלא, כדי למנוע נפילה של העוגה במרכז.
אם הטיימר של התנור מכבה אותו ממש (ולא רק מצפצף), אפשר לכוון אותו בשלב האפייה השני ולהשאיר את העוגה ללילה – בבוקר נוציא אותה ונצפה.
עוגת גבינה קלה
החומרים
לתבנית עגולה 26
200 גרם עוגיות פתי-בר שוקו (מעט פחות מחבילה)
750 גרם גבינה 5%
50 גרם חמאה מומסת
200 מ”ל שמנת חמוצה 9% (1 מיכל)
5 ביצים
20 גרם קמח (2 כפות)
200 גרם סוכר (1 כוס)
קורט גרידת לימון (לא חובה)
1 כפית תמצית וניל
לציפוי:
200 מ”ל שמנת חמוצה 9%
1 כף סוכר
אופן ההכנה
מרסקים את העוגיות ומשטחים בתחתית התבנית, משמנים קלות את דפנות התבנית בחמאה.
מפרידים את הביצים.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב אך לא קשה ובמקביל טורפים בקערה את כל שאר המרכיבים עד שאין גושים.
מערבבים 1/4 מהקצף עם תערובת הגבינה, מוסיפים את שאר הקצף ומערבבים בעדינות רק עד שאחיד. יוצקים לתבנית.
מחממים מראש תנור עם כלי מים בתחתית.
אופים ב-160 מעלות למשך 20 דקות. מנמיכים את הטמפרטורה ל-140 מעלות ואופים 40 דקות נוספות.
מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים כשעה לקירור איטי. אין לפתוח את התנור מתחילת האפייה ועד אחרי הקירור.
מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר כ-10 דקות נוספות בטמפ’ החדר. בינתיים מחממים שוב את התנור ל-170 מעלות.
לציפוי:
מערבבים את השמנת עם הסוכר עד שכל הסוכר נמס והתערובת נוזלית.
יוצקים את השמנת על העוגה ומטים לכל הכיוונים עד שמכסה באופן אחיד את כל העוגה מלמעלה.
מכבים את התנור ומכניסים את העוגה עם הציפוי ל-5 דקות בתנור כשהוא כבוי.
מקררים היטב לפני ההגשה.
הכנתי את העוגה בתבניות אינגליש קייק מנייר. התבניות התרחבו והעוגה נשפכה על התנור.
האם פשוט צריך תבניות אינגליש קייק מאלומיניום, או שיש טעות באיך שהכנתי?
צריך תבנית יציבה שתעמוד במשקל העוגה גם כשהיא מתנפחת בתנור. העוגה מתנפחת מאוד ועולה גבוה ואח”כ יורדת חזרה לגובה קצת יותר גבוה ממה שהיתה בהתחלה.
לא ניסיתי את העוגה הזו בתבניות מלבניות אף פעם, סביר להניח שתבניות אלומיניום חד פעמיות יהיו חזקות מספיק.
גם יכול להיות שמילאת את התבניות יותר מדי והמסה התנפחה מעבר ליכולת של התבנית להכיל ולהחזיק אותה.
כדאי גם למרוח את שולי התבנית בחמאה לפני שיוצקים את המסה, זה מסייע לעוגה להתנפח ישר כלפי מעלה
וואי איזו עוגה כיפית!!
הכנתי אותה לפני שבועות- ויצאה גבוהה ויפה, וגם לשבת האחרונה הכנתי ושוב יצאה מושלמת.
כשהכנתי בתנור אחר (יותר קטן) היא גם קצת נפלה ונסדקה- או בגלל שבעלי לא ידע ופתח באמצע האפיה…
– אם אני אוריד את השכבת בסקוויטים- זה ישפיע על הנוזלים? (צריכה להמעיט בפחממות וסוכר)
אכן, בתנור קטן יותר העוגה קרובה יותר לגופי החימום ולכן הקרום נסגר מהר מדי וכשהעוגה עולה היא נסדקת. בתנורים כאלה צריך להנמיך מעט את הטמפרטורה ולאפות קצת יותר זמן.
וכמובן שהפתיחה באמצע האפייה יכולה להשפיע גם כן.
– אפשר לוותר על שכבת הבסקויטים, יכול להיות שיצטברו מעט נוזלים שירטיבו את העוגה בתחתית אבל זה לא יהרוס אותה.
אם רוצים בכל זאת תחתית אפשר להקטין את הכמות לשכבה דקה יותר.
עוד שאלה,
איך ניתן להקפיא את העוגה ואיך להפשיר?
כמו שכתבתי בתשובה לדוד למעלה:
עוגות גבינה אפויות ככלל עדיף לא להקפיא, אחרי ההפשרה הן מגירות נוזלים.
שלום עודד,
האם ניתן להכין עוגה זו עם קמח מצה וקמח תפוחי אדמה? עוגה זו היא האהובה עליי לשבועות, אך משום מה הילד שלי, שנולד בפסח, מעוניין בעוגת גבינה כעוגת יום הולדת.
שפרה
אפשר להחליף בקמח תפו”א במשקל זהה (2.5-3 כפות)
קמח מצה לא יעבוד פה טוב.
לבסיס אפשר להשתמש בעוגיות של פסח מפוררות, או קוקוס טחון
מזל טוב!
שלום,
שאלה שמטרידה אותי כבר הרבה זמן,
האם אפשר לאפות עוגת גבינה בתנור טורבו או לא?
ואם לא איך אפשר בכל זאת לאלתר עוגת גבינה בתנור הזה?
אשמח לתשובה.
תודה רבה!
נ
עדיף שלא לאפות עוגת גבינה בתנור עם טורבו.
אם אפשר לנטרל את הטורבו ולהפעיל רק במצב גופי חימום – הכי טוב.
אם אי אפשר לנטרל את הטורבו יש להנמיך את הטמפרטורה בכ-10 מעלות, להקפיד שיהיה כלי עם לחות בתחתית התנור ובמידת הצורך להאריך מעט את משך האפייה.
ההשפעה העיקרית של הטורבו היא בקעים גדולים בחלק העליון של העוגה – אחרי שהעוגה מתקררת היא מתכווצת ורוב הבקעים הללו נסגרים. בכל מקרה העוגה תהיה טעימה מאוד גם מהתנור הזה!
תודה. אנסה.
שלום עודד.
הכנתי את העוגה על פי המתכון עם זמני האפיה המפורטים אולם בשלב האפיה העוגה תפחה כפליים מדופני התבנית ואח”כ קרסה לתוך עצמה. מה לעשות?
האם נשארו שוליים גבוהים?
כל עוגת גבינה אפוייה תופחת במהלך האפייה ולאחר מכן יורדת חזרה, מה שחשוב באפייה נכונה זה לדאוג שהעוגה תרד ישר בלי להשאיר שוליים גבוהים.
אם העוגה ממש קרסה, התקבלה דחוסה ונשארו שוליים גבוהים כנראה הטמפרטורה של התנור היתה גבוהה מדי, יכול להיות בגלל טרמוסטט לא מדוייק – בפעם הבאה לאפות בטמפרטורה נמוכה יותר ב10-20 מעלות.
העלייה של העוגה בתנור והירידה לאחר מכן צריכים להיות איטיים מאוד – חשוב לא לפתוח את התנור כל משך האפייה כדי למנוע שינויים קיצוניים של הטמפרטורה.
תודה עודד. שאלה קטנה העוגה ניתנת להקפאה?
לא מומלץ להקפיא עוגות גבינה אפויות, (מכל הסוגים)
לאחר ההפשרה הן מגירות נוזלים ומקבלות מרקם ‘סמרטוטי’ ופחות יציב.
אפשר לשמור את העוגה כשבוע במקרר ללא חשש.
היי עודד.
העוגה יצאה טעימה למרות הטעות אבל הכנתי אותה שוב לפי ההוראות והיא יצאה עוד יותר טעימה!
תודה על המתכון!
כבר אימצתי…
דנה
תודה.
כבר עשיתי ההפך… נקווה שיצא אכיל…
בפעם הבאה כבר אדע…
חג שמח!!
לא אסון, זה לא שינוי מאוד מהותי, העוגה צריכה לצאת טובה וטעימה בכל זאת…
היי עודד
50 גרם חמאה- לאן מכניסים את זה? לביסקויטים או לתערובת הגבינה?
את החמאה המומסת מערבבים עם “כל שאר המרכיבים” שמערבבים בקערה במקביל להקצפת החלבונים.
אין צורך להוסיף חמאה לפירורי הבסקויטים, הם נרטבים מבלילת הגבינה במהלך האפייה והופכים לבסיס אחד.
שלום עודד,
האם אתה יכול בבקשה לתת כמויות מתאימות לתבנית אינגליש קייק?
תודה
גודל סטנדרטי של אינגליש קייק = 30X10, השטח שלה= 300 סמ”ר
גודל התבנית העגולה = 26 ס”מ, השטח שלה= 530 סמ”ר
כיוון שהגובה הסופי של שתי העוגות יהיה פחות או יותר זהה נשווה רק את השטח. שטח העוגה העגולה כמעט כפול מהמלבנית לכן חצי כמות של המתכון תתאים פה.
* אם את עובדת עם תבנית בגודל אחר צריך לעשות את החישוב מחדש
* אם מדובר בתבניות אלומיניום חד”פ יש לחשב את הגודל לפי מרכז הגובה ולא לפי התחתית או השפה העליונה בגלל השיפוע של הדפנות.
שלום עודד
באופן ההכנה לא מוזכרת השמנת האם לערבבה יחד עם הגבינה וכל המרכיבים שרשומים.
תודה
אכן,
תודה על ההערה. תיקנתי את הניסוח
שלום עודד,
הכנתי את העוגה לפי ההוראות שלך במדויק ויצאה לי עוגה חבל על הזמן
טעימה בטירוף תודה רבה
אמילי