לבקשת רבים וכדי להתחשב בשומרי המשקל שבינינו, לאחר שני מתכוני גבינה עתירי שומן הקדשנו את הטיפ השבועי לעוגת גבינה דלת שומן. זוהי עוגת גבינה קלאסית המשלבת הקצפה של חלבונים (טורט גבינה).

סך השומן בעוגה זו הוא כ-7% בלבד. לא מומלץ להמיר את הגבינות והשמנת החמוצה באחוזי שומן נמוכים עוד יותר, כיוון שהעוגה לא תהיה יציבה ותגיר נוזלים לאחר הקירור.
לחילופין אם רמת השומנים אינה מפריעה לכם תוכלו להשתמש בגבינה ושמנת בעלות אחוזי שומן גבוהים– התוצאה תהיה כבדה ועסיסית יותר.

המתכון איננו מסובך אך דורש מעט תשומת לב, בעיקר בשלב האפייה.
חשוב לדייק בטמפרטורות ובמשך האפייה הנכונים כדי שהעוגה תאפה כראוי. אם אתם יודעים שהתנור שלכם בדרך כלל חם מהנחוץ כוונו אותו מראש לטמפ’ נמוכה מעט מהמצוין, ולהיפך.

בגמר האפייה משאירים את העוגה בתנור מכובה שעה לפחות לקירור איטי. ניתן להאריך זמן זה אפילו 5-4 שעות.
הקפידו מאוד לא לפתוח את דלת התנור עד לקירור מלא, כדי למנוע נפילה של העוגה במרכז.
אם הטיימר של התנור מכבה אותו ממש (ולא רק מצפצף), אפשר לכוון אותו בשלב האפייה השני ולהשאיר את העוגה ללילה – בבוקר נוציא אותה ונצפה.

עוגת גבינה קלה

החומרים

לתבנית עגולה 26

200 גרם עוגיות פתי-בר שוקו (מעט פחות מחבילה)
750 גרם גבינה 5%
50 גרם חמאה מומסת
200 מ”ל שמנת חמוצה 9% (1 מיכל)
5 ביצים
20 גרם קמח (2 כפות)
200 גרם סוכר (1 כוס)
קורט גרידת לימון (לא חובה)
1 כפית תמצית וניל

לציפוי:
200 מ”ל שמנת חמוצה 9%
1 כף סוכר

אופן ההכנה
מרסקים את העוגיות ומשטחים בתחתית התבנית, משמנים קלות את דפנות התבנית בחמאה.
מפרידים את הביצים.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב אך לא קשה ובמקביל טורפים בקערה את כל שאר המרכיבים עד שאין גושים.
מערבבים 1/4 מהקצף עם תערובת הגבינה, מוסיפים את שאר הקצף ומערבבים בעדינות רק עד שאחיד. יוצקים לתבנית.

מחממים מראש תנור עם כלי מים בתחתית.
אופים ב-160 מעלות למשך 20 דקות. מנמיכים את הטמפרטורה ל-140 מעלות ואופים 40 דקות נוספות.
מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים כשעה לקירור איטי. אין לפתוח את התנור מתחילת האפייה ועד אחרי הקירור.

מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר כ-10 דקות נוספות בטמפ’ החדר. בינתיים מחממים שוב את התנור ל-170 מעלות.

לציפוי:
מערבבים את השמנת עם הסוכר עד שכל הסוכר נמס והתערובת נוזלית.
יוצקים את השמנת על העוגה ומטים לכל הכיוונים עד שמכסה באופן אחיד את כל העוגה מלמעלה.
מכבים את התנור ומכניסים את העוגה עם הציפוי ל-5 דקות בתנור כשהוא כבוי.
מקררים היטב לפני ההגשה.