מתכוני לחם רבים מכילים גבינות או מוצרי חלב שנועדו להעשיר את טעמו, מרקמו וצבעו של הלחם.בעבר החלב היה מאזן את החומציות של הלחם (שנבעה מהשימוש במחמצות שאור), אך הוא גם תרם להשחמה מהירה ואחידה יותר של הכיכרות בתנור ולטעם וריח עשירים יותר. בעקבות כך הלכו והתפתחו מתכונים מגוונים ללחם עם גבינות ומוצרי חלב שונים.

במתכון הזה שילבתי גבינה מאד ישראלית – קוטג’. הקוטג’ יוצרת אפקט דומה לזה שיתקבל מגבינות קשות, במחיר זול יותר וזמינות גבוהה…

כיוון שידוע ומקובל שלחם הוא מאכל פרווה, נקבע בהלכה שכאשר מכינים לחם חלבי צריך לתת לו היכר – לעצב אותו בצורה יחודית מובהקת, או לפזר מעל מאכל חלבי כסימן (גבינה צהובה למשל).

לחמניות קוטג’ וזעתר

החומרים

ל-8 לחמניות

550 גרם קמח (4 כוסות)
30 גרם סוכר (2 כפות)
6 גרם שמרים יבשים (1 כף גדושה)
10 גרם מלח (1 כף)
1/4 כפית סודה לשתיה
2 כפיות זעתר
150 גרם מים פושרים (2/3 כוס)
250 גרם קוטג’
50 גרם שמן (4 כפות)
2 ביצים
1 ביצה נוספת להברשה

אופן ההכנה

מכניסים לקערת המיקסר את החומרים היבשים – קמח, שמרים, סוכר, מלח, סודה לשתיה
וזעתר ומערבלים מעט, מוסיפים את כל שאר החומרים ומערבלים לעט עד שאחיד לגמרי.
מגבירים מעט את המהירות ומעבדים עד לקבלת בצק חלק וגמיש. הבצק מעט דביק ורך אך
זה תקין לגמרי.
מכסים בניילון ומניחים לתפיחה ראשונה 40-30 דקות.

משמנים מעט את הבצק והידיים ומחלקים ל-8 חלקים, מנקנקים וקולעים ללחמניות.
מברישים את הלחמניות בביצה טרופה עם מעט מים. מכסים בניילון ומניחים לתפיחה נוספת
עד כמעט הכפלת נפח – כשעה.

אופים ב-200 מעלות עם כלי מים קטן בתחתית, עד להשחמה מלאה.