אוכמניות כחולות, דומדמניות אדומות, פטל שחור ואדום… פירות יער יכולים להעצים ולהקפיץ כל מנה בזכות הצבעים והטעמים הכל-כך עזים שלהם.
תקופת ההבשלה של הפירות הללו קצרה ובארץ קשה למצוא אותם טריים בשווקים. לשמחתנו הרבה, במקפיאים של הסופרים כמעט תמיד תמצאו חבילה של פירות קפואים – תערובת מוכנה או לפי סוגים.

פירות יער קפואים לא מתאימים להגשה כמות שהם, כיוון שבהפשרה הם מגירים נוזלים ומתקמטים. לעומת זאת בכל מתכון שמצריך בישול או אפייה עם פירות יער אין שום בעיה להשתמש בפירות קפואים, במידת האפשר מומלץ להוסיף למתכון כשהם עדיין קפואים.
אם בכל זאת יש ברשותכם פירות יער טריים, במתכון זה נצלו אותם בשלמותם בתוך הקרפ או לקישוט מעל הרוטב.

את רוטב פירות היער אנחנו מסמיכים בעזרת קורנפלור, חשוב להוסיף את הקורנפלור כשהרוטב כבר מבושל כל צרכו. לפני שמוסיפים את הקורנפלור לרוטב, טורפים אותו עם מים כדי למנוע היווצרות גושים. כיוון שהוא נוטה לשקוע במים, נמזוג אותו לסיר מיד לאחר הטריפה ונשלים את הבישול.

במתכון הבא נכין קרפ במילוי גבינה פשוט וטעים, נוסיף מעל שפריץ רוטב חם או קר – ונקבל מנה שאי אפשר לסרב לה!

קרפ גבינה ופירות יער

החומרים

כ-15 יחידות גדולות

לקרפ:
5 ביצים
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
180 גרם קמח (1/3 1 כוס)
½ כפית מלח
330 מ”ל חלב (1/3 1 כוס)
30 מ”ל שמן (2 כפות)
מעט שמן נוסף לטיגון

למלית גבינה:
500 גרם גבינה לבנה
50 גרם אבקת סוכר (1/2 שקית)
2 כפות אינסטנט פודינג
2 כפיות תמצית וניל
קורט גרידת לימון (לא חובה)

לרוטב פירות יער:
200 גרם תערובת פירות יער קפואים
65 גרם סוכר (1/3 כוס)
2 כפיות מיץ לימון
20 גרם קורנפלור (2 כפות)
1/4 כוס מים

אופן ההכנה
לקרפ:
טורפים בקערה גדולה את כל החומרים יחד עד שאין גושים, כדאי אפילו לטחון הכל בעזרת בלנדר מוט.
מחממים מחבת ומשמנים קלות בעזרת נייר סופג טבול בשמן.
יוצקים מהבלילה בעזרת מצקת למרכז המחבת ומטים לכל הכיוונים עד שמכסה את כל שטח המחבת, מטגנים כדקה עד שמתחיל להוציא אדים.
בעזרת פלטה ארוכה או תרווד מנתקים בזהירות את הקרפ מהמחבת והופכים אותו, מטגנים כחצי דקה נוספת.
חוזרים על התהליך עם כל הבלילה.

למלית:
מערבבים את כל החומרים יחד בעזרת מטרפה עד שאין גושים, מניחים לעמוד 10 דקות לספיגה והתייצבות.

לרוטב פירות יער:
מחממים בסיר על להבה גבוהה את הפירות הקפואים עם הסוכר ומיץ הלימון תוך כדי ערבוב עד שהפירות מגירים הרבה נוזלים, מנמיכים מעט את הלהבה וממשיכים לבשל עד שכל הסוכר נמס והתערובת מתחילה לבעבע.
טוחנים את תכולת הסיר בעזרת בלנדר מוט.
בנפרד טורפים את הקורנפלור עם המים עד שאין גושים, מוסיפים לסיר ומערבבים היטב, מבשלים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב עד שמסמיך ומתחיל שוב לבעבע.

בניית המנה:
על רבע מעיגול הקרפ מורחים שכבה של מלית הגבינה.
מקפלים את הקרפ לחצי על המלית ואז שוב לחצי.
מניחים את הקרפ הממולא על צלחת ויוצקים מעל קצת רוטב פירות יער. מגישים מיד.