חיתוכיות הן עוגיות שכיף להכין – אופים עוגה אחת בתבנית גדולה ואז חותכים לקוביות בגודל שבוחרים, כך אין צורך לעבוד ‘אחד אחד’.

לחיתוכיות ריבה האלו יש מספר גרסאות לקישוט: יש שסוגרים בשכבה בצק מרודד מעל הריבה, יש שמקשטים ברצועות בצק רחבות (ואז חותכים את העוגיות לפי רצועות הבצק) ויש שמפזרים פירורי בצק פריכים מלמעלה.

כל סוגי הריבה מכל הפירות יתאימו למתכון, כולל ממרחי פרי ללא סוכר וממתיקים. ריבות זולות במיוחד נוטות להתייבש באפייה והעוגיה תהיה פחות עסיסית. את התוצאה הטובה ביותר תיתן קונפיטורה טחונה – ללא חתיכות פרי גדולות. ואם הכנתם קונפיטורה ביתית מפירות טריים – מה טוב!

הבצק הוא בצק פריך רגיל אך עם פחות סוכר, כדי לאזן את מתיקות הריבה.
לבצק עשיר יותר מחליפים שליש מכמות הקמח בשקדים או אגוזים טחונים דק.
לבצק רך ונעים מחליפים 50 גרם מהקמח ב-50 גרם קורנפלור.
כאשר משתמשים בריבות חמצמצות אפשר להוסיף לבצק מעט גרידת לימון.

להכנת בצק משמן נוזלי במקום חמאה או מרגרינה: מחליפים את החמאה בכוס שמן ומוסיפים 2 חלמונים למתכון.
מעבדים יחד את כל מרכיבי הבצק עד לעיסה חלקה, ומשטחים 2/3 בתבנית. מכניסים את התבנית והבצק הנותר למקפיא. לאחר ההקפאה מורחים ריבה על שכבת הבצק ומגרדים בפומפיה את הבצק הקפוא מעל.

חיתוכיות ריבה

החומרים

300 גרם קמח (1/4 2 כוסות)
200 גרם חמאה קרה
60 גרם אבקת סוכר (1/2 כוס)
כפית תמצית וניל
קורט מלח
2 כפות מים
1 צנצנת ריבה קטנה

אופן ההכנה

חותכים את החמאה לקוביות.
מעבדים במיקסר עם וו גיטרה את כל החומרים מלבד המים והריבה, עד לקבלת תערובת פירורית דמויית חול. מוסיפים את המים ומעבדים כ-10 שניות עד שמתקבלים פירורים גדולים.
מוציאים כ- 1/3 מכמות הפירורים מקערת המיקסר, ממשיכים לעבד את שאר הפירורים עד לקבלת בצק אחיד.

מרדדים את הבצק למלבן בגודל 20X30 ס”מ ומרפדים את תחתית התבנית, במידת הצורך מסירים שוליים מיותרים בעזרת סכין.
מעבירים את התבנית למקפיא לכ-10 דקות להתייצבות.
מוציאים את התבנית. מורחים על הבצק את הריבה ומפזרים מעל את הפירורים ששמרנו בצד.

אופים ב-180 מעלות, כ-30 דקות עד שהפירורים מלמעלה מזהיבים.
מניחים להתקרר לטמפרטורת החדר, לאחר מכן מכניסים למקפיא לשעה-שעתיים לפני הפריסה.
חותכים לריבועים, מלבנים או מעויינים בעזרת סכין גדולה.

מאחסנים במקרר כשבועיים בקופסא אטומה, מפרידים בין השכבות בנייר אפייה.