לרגל יום העצמאות פיתחתי במיוחד בשבילכם מתכון כייפי ומקורי לקינוח על המנגל. אתם מוזמנים לנסות וגם לספר לי על התוצאות.
שיפודי פירות על האש
החומרים
20-15 שיפודים
מבחר פירות (כ-20 פירות בינוניים):
אפרסק, נקטרינה, תותים, אגס, מלון, אננס, ענבים, בננה, קיווי, משמש וכד’.
1 כוס סוכר
1 כוס מים רותחים
1/3 כוס ברנדי
תבלינים לפי הטעם:
כפית ציפורן שלם
1 מקל וניל / 2 כפיות תמצית וניל
1/2 מקל קינמון / 1/2 כפית קינמון טחון
לרוטב שוקולד:
1 חב’ קצפת צמחית
150 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה
ממיסים את הסוכר במים ומוסיפים את התבלינים והברנדי.
חותכים את הפירות לקוביות גדולות, מניחים בקערה גדולה ויוצקים מעל את תערובת הברנדי. מניחים לספיגת טעמים 20-15 דקות.
לרוטב שוקולד:
מחממים בסיר את הקצפת עד לסף רתיחה, מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד, ממתינים מעט ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
מסדרים את הפירות על שיפודים ומניחים על המנגל למשך 3-2 דקות ומסובבים עד שנחרך מכל הכיוונים, אם הפירות מתלקחים מרימים את השיפוד, האש תדעך תוך מספר שניות (אין לנשוף על האש!).
מניחים על צלחת, מזלפים מעט רוטב שוקולד ואוכלים מיד.
ליוצאים לשטח – הכינו מראש:
חיתכו את הפירות לקוביות ואחסנו בקופסא גדולה (לא מומלץ להשתמש בבננה).
הכינו את תערובת הברנדי ואת רוטב השוקולד וסגרו בכלים אטומים.
מה תפקיד הברנדי כאן? האם אפשר לדלג עליו?
הברני מוסיף הרבה טעם שנספג לתוך הפירות וגם מרכך אותם מעט לפני הבישול.
אם אין ברנדי אפשר לוותר עליו אבל יהיה הבדל משמעותי בטעם.
אפשר להחליף אותו בקוניאק או וויסקי, ואפילו וודקה או אלכוהול נקי בכמות קטנה ישפר משמעותית את טעם הפירות.
אל דאגה – האלכוהול עצמו מתנדף בצלייה של הפירות.