במתכון הזה נשלב שני רכיבים דומיננטיים, חמאת בוטנים ושוקולד, לנשנוש קטן ליומיום, פרווה ואפילו טבעוני.

שכבת הבסיס בנויה מקרמל, פצפוצי אורז ובוטנים, בהשראת חטיפי בוטנים עם קרמל (אבל פחות מתוק).
את הקרמל יש לבשל לאט ולעקוב אחריו היטב – ברגע שהוא מתחיל להזהיב הסירו מהאש וערבבו מיד עם החומרים היבשים. בישול מעבר לנקודה הזו יתן לקרמל טעם מריר ויגרום לו להתקשות מהר מדי.
הקרמל מתקשה מהר לכן יש להכין מראש תבנית ונייר אפייה משומנים, ולהעביר את התערובת לתבנית מיד.
הקרמל חם גם לאחר הערבוב, יש לעבוד עם כף עץ (או כלי אחר) ולא לגעת בקרמל בידיים כל עוד הוא רך.

במתכון מלית פשוטה ומהירה משוקולד וחמאת בוטנים. מליות בסגנון הזה נקראות ‘מליות קרות’, כיוון שאין צורך לבשל או לחמם מרכיבים לחום גבוה מעבר להמסה של השוקולד.
באותו אופן ניתן להכין את המלית עם כל ממרח שומני שאינו נוזלי: ממרח לוטוס, נוטלה, ריבת חלב, מחית נוגט, קרם קוקוס (סמיך), ממרח חרובים, ממרח חלווה וכו’.

קיימים סוגים רבים של חמאת בוטנים – סמיכה יותר או דלילה, בתוספת סוכר או ללא. מרקם הממרח משפיע על המרקם הסופי, ככל שחמאת הבוטנים סמיכה יותר שכבת השוקולד תתגבש למרקם נוקשה יותר.

החטיף המוכן נשמר לזמן ארוך בשל תכולת נוזלים נמוכה ותכולת שומן גבוהה בשוקולד ובחמאת הבוטנים. מאחסנים בקופסא סגורה במקרר עד חודש, או במקפיא לתקופה ארוכה יותר.

ריבועי שוקולד ובוטנים

החומרים

כ-30 חטיפים, בתבנית מלבנית קטנה 15X20 ס”מ

לבסיס:
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
50 גרם דבש/סילאן (2 כפות מלאות)
3 כפות מים
כפית מיץ לימון
50 גרם פצפוצי אורז (1/2 1 כוסות)
50 גרם בוטנים מלוחים קלויים קצוצים (כ-1/2 כוס)

למלית:
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאת בוטנים (3/4 כוס)
קורט מלח

אופן ההכנה

לבסיס:
משמנים את התבנית היטב מראש, בנפרד משמנים גם נייר אפייה.
בסיר קטן מבשלים סוכר עם דבש, מים ומיץ הלימון עד לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שמתחיל להזהיב (לא להניח להפוך לקרמל כהה!).
מערבבים את פצפוצי האורז עם הבוטנים ומוסיפים לקרמל, מערבבים מעט ומעבירים מיד לתבנית. מכסים בנייר האפייה המשומן ומהדקים בעזרת כוס או מערוך קטן. מניחים בצד להתקרר.

למלית:
מחממים את השוקולד עם חמאת הבוטנים מעל באן-מרי (קערה עם מים חמים) עד להמסה מלאה, מערבבים בעדינות עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוזגים על הבסיס ומיישרים על ידי הטיה של התבנית.
מעבירים למקרר למשך כשעה וחצי עד להתייצבות. מחלצים, חותכים לריבועים ומחזירים למקרר להשלמת ההתמצקות.
מגישים קר.

 

 

מי שחדש בהכנת קרמל מוזמן ללחוץ כאן לטיפ מורחב בנושא, וכמובן לנסות את המתכון וגם להגיב ולספר לי.