המתכון השבוע הוא לטראפלס פורימי ומיוחד – שוקולד חלב עם אייריש קרים, ובמקום הציפוי המסורתי בקקאו עטפתי את הטראפלס בשבבי קרמל מלוח עם אגוזי לוז. שווה מאוד לנסות את שילוב הטעמים הזה, בלי לוותר על המלח!
אייריש קרים הוא ליקר בסגנון אירי, שמבוסס על שמנת וויסקי עם טעמי וניל וקפה. ניתן לרכוש אותו בחנויות של אלכוהול, ואפשר גם להכין בבית – מצורף מתכון למטה.
הקרמל במתכון הוא קרמל נקי. חשוב לעבוד בזהירות ובמהירות, הקרמל חם מאוד למגע אך מתקרר ומתקשה מהר. יש להכין מראש ניירות אפייה משומנים ולרדד את הקרמל לשכבה דקה ככל האפשר לפני שהוא מתקשה. הנחיות וטיפים נוספים להכנת קרמל תמצאו בגיליון הזה.
הקרמל נוטה לספוח לחות ולהפוך דביק ולא נעים, לכן עדיף להגיש את הטראפלס המוכנים מיד.
להכנה מראש מכדררים את הטראפלס בלי לצפות ושומרים בקופסא אטומה במקפיא, בשכבה אחת או עם הפרדה של ניילון בין השכבות. מכינים את שבבי הקרמל ושומרים בקופסא אטומה בארון, בלי לפתוח עד לשימוש. באופן הזה ניתן לשמור אפילו למשך חודש.
סמוך להגשה מוציאים מאחסון ומגלגלים את הטראפלס בציפוי.
טראפלס אייריש קרים עם שבבי קרמל מלוח
החומרים
לטראפלס:
400 גרם שוקולד חלב
125 מ”ל שמנת מתוקה (1/2 חב’)
50 מ”ל אייריש קרים (4 כפות)
לשבבי קרמל:
50 גרם אגוזי לוז
70 גרם סוכר (1/3 כוס)
1/2 כפית מלח גס
אופן ההכנה
לטראפלס:
מחממים את השמנת בסיר רק עד לסף רתיחה, מכבים את האש. מוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב עד להמסה מלאה ותערובת חלקה, תוך כדי ערבוב מוסיפים פנימה את האייריש-קרים.
משטחים את התערובת בתבנית אלומיניום קטנה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה או למקפיא כשעתיים, עד להתייצבות מלאה.
לשבבי קרמל:
משטחים את האגוזים על תבנית אפייה בשכבה אחידה. קולים בתנור ב-200 מעלות, 5-4 דקות עד שמפיצים ריח והקליפה מתנתקת בקלות. מניחים להתקרר ומסירים את הקליפות בידיים.
טוחנים את האגוזים הקלויים לשבבים גסים במעבד מזון.
מכינים שני ניירות אפייה משומנים.
מחממים את הסוכר בסיר מעל להבה בינונית, עד להמסה ויצירת קרמל בצבע כהה אך לא שרוף. מוסיפים פנימה את האגוזים הקצוצים. יוצקים על נייר האפייה ומפזרים מעל את המלח הגס. מכסים בנייר אפייה נוסף ומרדדים בעזרת מערוך לשכבה דקה ככל האפשר.
כשהקרמל קשה, שוברים לחתיכות וטוחנים במעבד מזון בפולסים קצרים, עד לקבלת פירורים דקים. שומרים בקופסא אטומה בארון עד לשימוש.
הכנת המנה:
מוציאים את תערובת הטראפלס אחרי שהתייצבה. חותכים לקוביות אחידות ומגלגלים בידיים לכדורים. מגלגלים כל כדור בשבבי הקרמל לציפוי. מגישים מיד.
אייריש קרים ביתי
החומרים
ל-1.5 כוסות ליקר
כפית נס קפה
2 כפיות סוכר
1/4 כוס מים חמים
1/2 כוס שמנת מתוקה
2/3 כוס ויסקי
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
ממיסים נס-קפה וסוכר במים החמים. מוסיפים שמנת מתוקה, ויסקי ותמצית וניל ומערבבים.
מתקבל כ-1.5 כוסות אייריש קרים, עם 25-20% אלכוהול.
אני רואה את המתכון רק אחרי פורים, אבל הוא נשמע מדהים, יחכה לאחרי פסח. יש אפשרות להחליף את הוויסקי במשקה אלכוהולי אחר? ואגב, ערק, הוא חמץ? לא כתוב לי על הבקבוק רכיבים.
להכנה של אייריש קרים טעים וטוב כדאי להשתמש בוויסקי ולא במשקאות אחרים. בלית ברירה אפשר להשתמש באלכוהולים ‘כהים’ כמו ברנדי או רום כהה, האלכוהולים הלבנים (וודקה וכדו’) יניבו אייריש קרים אנמי וזה ישפיע על כל המתכון.
ערק על פי רוב איננו חמץ אבל אי אפשר לסמוך על זה באופן גורף.
הטראפאלס יצאו מטורפים!!!
איזה טעמים….
אבל היה לי ממש קשה עם ההתעסקות של גלגול הכדורים… למרות שהקפאתי ללילה!!
עדיין כשגלגלתי זה נמס לי בכפות הידיים וכך ה”התבזבז” הרבה חומר אולי ישנה דרך אחרת ליצירת כדורים??.
בטוחה שיהיה לך פתרון עבורי על מנת שלא אתייאש מלעשות זאת שוב כי זה היה פשוט מדהים!!!!!!
בעיקרון צריך לעבוד מהר ועם כמה שפחות מגע בידיים. אם הסביבה חמה המסה מתרככת מהר וזה בהחלט מסרבל את העניינים.
אפשרות אחת היא להשאיר את הטראפלס מרובעים – פשוט לחתוך ולצפות בפירורים.
אפשרות שנייה לקרר את התערובת עד למרקם סמיך מאוד, לפזר על מגש את הפירורים ולזלף עליהם נחשים שמנים של התערובת, מקפיאים וחותכים לחתיכות קצרות, את החתיכות קל יותר לגלגל ואפשר גם להשאיר בצורה שלהן.
אפשרות שלישית, אם את רוצה כדורים יפים שקל לגלגל תגדילי את כמות השוקולד ל-500 גרם. התערובת תהיה יציבה יותר ונוחה יותר לגלגול. הטראפלס המוכנים יהיו גם כן קשים יותר אז כדאי לתת להם לעמוד בטמפ’ חדר קצת זמן לפני שמגישים.
נראה משוגע!
כמה זמן אפשר לשמור את הליקר במקרר?
וכמה מ”ל זה חצי כוס שמנת מתוקה?
תודה
הליקר יחזיק שבועיים-שלושה במקרר.
כוס אוניברסלית=240 מ”ל
חצי כוס שמנת= 120 מ”ל ובשקילה 110-115 גרם.
בוקר טוב וחג שמח.
נראה מעולה. אני רוצה להכין היום אבל אין לי אגוזי לוז, עם מה אפשר להחליף אותם שיצא טעים ?
תודה,שרון
יעבוד מעולה גם עם בוטנים, פקאנים, שקדים ואפילו קשיו!
וואאאווו נראה מעולה ובטח טטטטעעעעייייםםםםםם