בפעם האחרונה שהתארחנו אצל הגיסים הגישו לנו עוגה בחושה טעימה ממש, ואם הטעם לא מספיק, גיסתי תיארה כמה קל ופשוט להכין אותה. מיד חשבתי עליכם וביקשתי את המתכון. מסתבר שהוא עבר מיד ליד והמקור שלו לא ידוע, אבל אני מעביר לכם כפי שקיבלתי אותו – עוגת מייפל משובחת, שמכילה גם כמה מרכיבים מעניינים, ופשוטה להכנה.

להכנת העוגה צריך רק לערבב את כל החומרים יחד. אבל עדיף לערבב בנפרד את כל הנוזלים לפני שמוסיפים את המרכיבים היבשים. כך תיווצר תערובת אחידה והעוגה תשמור טוב יותר על העסיסיות באפייה.

בעוגה שני מרכיבים ייחודיים: קוואקר ורסק תפוחים. הקוואקר סופח הרבה נוזלים ושומר עליהם באפייה, כך העוגה נשארת רכה גם אחרי אפייה מלאה. חשוב להשתמש בפתיתי קוואקר דקים, אלה המיועדים לדייסות, הם מתרככים באפייה ולא מורגשים כמעט בעוגה המוכנה (בשונה מהקוואקר גס).

לרסק התפוחים הרבה תפקידים ויתרונות. הוא מהווה את עיקר הנוזלים בתערובת, נותן לעוגה טעם עשיר ועסיסיות ומסייע לייצוב שלה.
בזכות רסק התפוחים, מי שמעוניין יכול להפחית בחצי את כמות השמן במתכון בלי לשנות משמעותית את המרקם. העוגה תצליח גם ללא שמן כלל – אבל המרקם שלה יהיה דחוס וגס, ופחות נעים.

כמות הסוכר בעוגה גדולה יחסית. אפשר להקטין גם אותה ולקבל עוגה פחות מתוקה, אך לא מומלץ להפחית יותר מחצי מהכמות. שימו לב שהערך הקלורי של העוגה יישאר גבוה גם אם נפחית מאד את כמות הסוכר – בגלל תכולת הקמח ושאר המרכיבים הפחמימתיים.

העוגה הזו מכילה גם אבקת אפייה וגם סודה לשתייה, השילוב של השתיים חשוב מאוד כדי להתפיח את העוגה גבוה במהלך האפייה.
בגלל הנוכחות של סודה לשתייה חשוב לחמם את התנור מראש ולהכין את התבניות, כדי שהתערובת תכנס לתנור מיד ללא המתנה.

באופן עקרוני ניתן להמיר לסוג אחד בלבד: 2 שקיות אבקת אפייה או 2 כפיות גדושות של סודה לשתיה – אבל השינוי יפגע בטעם של העוגה.
אבקת אפייה לא משפיעה על רמת החומציות הכללית, ולכן יוצרת נפח בלי להשפיע על הטעם. לעומתה סודה לשתייה מנטרלת גורמים חומציים (כמו רסק התפוחים) ומעדנת את הטעם שלהם. עודף בסודה לשתייה יגרום לשינוי בחומציות העוגה, ואף ייתכנו שאריות של סודה שלא יתפרקו ויתנו לעוגה טעם מר.

את העוגה המוכנה שומרים עטופה היטב במשך יומיים-שלושה, או מקפיאים לזמן ארוך יותר.

עוגת מייפל

החומרים

ל-2 תבניות מלבניות A4

450 גרם קמח מלא (3 כוסות)
400 גרם סוכר (2 כוסות)
50 גרם קוואקר דק (כ-1/2 כוס)
10 גרם אבקת אפייה (1 שקית)
5 גרם סודה לשתיה (1 כפית גדושה)
200 גרם שמן (1 כוס)
6 ביצים
500 גרם רסק תפוחים (1 קופסא)
אגוזים קצוצים / שוקולד צ’יפס לפיזור

להברשה:
1/3 כוס סירופ מייפל / סילאן / דבש, מדולל במעט מים רותחים

אופן ההכנה

מערבבים בקערה את המרכיבים היבשים: קמח, סוכר, קוואקר, אבקת אפייה וסודה לשתייה.
בקערה נפרדת טורפים את הביצים עם שמן ורסק תפוחים. מוסיפים את המרכיבים היבשים ומערבבים עד לאחידות.

משמנים קלות את התבניות או מרפדים בנייר אפייה. יוצקים פנימה את התערובת ומשטחים מעט, מפזרים מלמעלה אגוזים קצוצים או שוקולד צ’יפס.
אופים ב-180 מעלות, 40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש ממרכז העוגה.
מערבבים סירופ מייפל, סילאן או דבש עם מעט מים רותחים.
כשהעוגה יוצאת מהתנור מברישים מיד בסירופ. מניחים לעוגה להתקרר ולספוג היטב את הסירופ לפני ההגשה.