כשמדובר באוכל, כולם יודעים שצריך לשים דגש גם על ההגשה. המתכון השבוע הוא מוכר ועממי, אבל לכבוד פורים בחרנו להגיש אותו באופן מאתגר ומשעשע, ובעיקר קרוב ללב שלנו: מתכון לעוגיות מפלצת – בשפת הסימנים.
בערב פורים תשע”ד, בצירוף מתכון לאזני המן עם מכשירי שמיעה, סיפרנו כאן שיש לנו בת לקוית שמיעה. מאז עבר זמן, מכשיר שמיעה אחד התחלף בשתל קוכליארי, והגברת גדלה והתחילה לדבר. ובין היתר, התחלנו בבית ללמוד את שפת הסימנים.
כמה עובדות על שפת הסימנים: היא מבוססת על תנועות ידיים, הבעות פנים ושפת גוף. זו אינה פנטומימה, לכל מילה יש סימן מוסכם וידוע. בישראל משתמשים בשפת סימנים ישראלית, או שס”י.
שפת הסימנים היא לא עוד שפה, כמו אנגלית, ספרדית… היא מיוחדת ושונה במהות משפות מדוברות.
מבחינת אוצר מילים ומשלב לשוני זו שפה דלה. למשל ל’נייר אפייה’ אין סימן מוסכם, ולכן סימנו אותו כ’נייר מיוחד של אפייה’.
לעומת זאת מבחינה ויזואלית היא עשירה מאד. סימן אחד יכול להביע הרבה מידע משלים, ולפעמים 2 סימנים יחליפו משפט שלם בשפה מדוברת.
למשל המילה ‘ערבבתי’ – בכף או ביד? מהר או לאט? בקלות או במאמץ? בשפת הסימנים אפשר להביע את כל המידע הזה בתוך תנועת הערבוב עצמה…
אם המתכון משאיר לכם טעם של עוד, ואתם רוצים לפרוץ את גבולות השפה המדוברת ולהכיר עולם חדש ותרבות עשירה של חירשים, אפשר להתרשם כאן מהרצאות ופעילויות של המורה המקסים שלנו, סמי סירואה.
לסרטון הוספנו כתוביות בעברית, שאפשר להפעיל ולכבות בלחיצה על אייקון ‘כתוביות’ בתחתית הנגן. חובבי אתגר יכולים לנסות לצפות קודם בלי כתוביות. וכמו תמיד יש מתכון כתוב כאן למטה.
עוגיות מפלצת
החומרים
כ-20 עוגיות
200 גרם חמאה רכה
160 גרם סוכר חום (2/3 כוס)
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
300 גרם קמח (1/4 2 כוסות)
קורט מלח
150 גרם שוקולד-צ’יפס (3/4 כוס)
150 גרם סוכריות עדשים
אופן ההכנה
מכניסים לקערה חמאה, סוכר, ביצים, תמצית וניל, קמח ומלח, מערבבים עד שאחיד. מוסיפים שוקולד צ’יפס ועדשים, מערבבים.
מסדרים תבנית עם נייר אפייה. ממלאים כף גדושה מהתערובת ומניחים על התבנית. מסדרים עוגיות גדולות ומשטחים אותן מעט, שומרים על רווח גדול בין העוגיות.
אופים ב-180 מעלות, 15-10 דקות עד שהעוגיות מתחילות להשחים בקצוות. מוציאים מהתנור, לא נוגעים עד שהעוגיות מתקררות ומתקשות.
עודד ממש מגניב!! אהבתי!!
תודה על המתכון!
אפשר להחליף את החמאה בשמן?
במתכון הזה אפשר להחליף חצי מהחמאה בשמן, במשקל זהה. כלומר 100 גרם חמאה (או מרגרינה) + 1/2 כוס שמן.
האם אפשר להמיר חלק מהקמח בקוואקר?
כן, אפשר להפחית מעט מהקמח ולהוסיף קוואקר, הכמויות לא בהכרח יהיו זהות, צריך לעשות ניסוי ולהוסיף לאט את הקוואקר עד שמתקבל מרקם נעים לעבודה ולא מתפורר.
תודה על המתכון!! כל הכבוד על הסרטון!
חג שמח ותודה על המתכון
יישר כוח עודד, אין כמוך…..פורים שמח, מהנה, עם נתינה ענקית.
מקסים!
פורים שמח!
אשאיר לי את הצפיה לאחר פורים. אני חסומה ליוטיוב.
ותודה על ההזדמנות המעניינת הזו!
כל הכבוד על היוזמה. לא הצלחנו לראות את הכתוביות וידיעותנו בשפת הסימנים לא מספיק נרחבות….
תנסי להפעיל את הסרטון בתוך יו-טיוב. את הכתוביות מפעילים ומכבים בלחיצה על כפתור “כתוביות”.
אם בכל זאת לא עובד את יכולה להיעזר במתכון הכתוב.
פרזנטציה מדהימה
לעודד
כל הכבוד על היוזמה לאפשר לאנשים עם קצת מוגבלות להנות גם מעולם האפיה,
הדף קול הסימנים לא עובד.
תודה על המתכון החזותי! כל הכבוד על היוזמה והפתיחות
מוזר, אצלי הדף של קול הסימנים עולה יפה, תנסי אולי מדפדפן אחר.