בשנה האחרונה עסקנו בהרחבה של העסק ב”ה, היום יש לנו צוות עובדים קטן ויחד אנחנו מביאים אליכם יותר סדנאות, ועוד היד נטויה. תפארת שנלר הצטרפה אלינו להדריך סדנאות לפני 3 חודשים, ואת הטיפ והמתכונים השבוע היא כתבה לכם לכבוד חנוכה. מוזמנים להכיר וליהנות.
נעים להכיר – תפארת שנלר. בת 24, קונדיטורית, בעלת העסק “תפארת – סדנאות קונדיטוריה וזילוף”.
מאמינה שאפייה, בישול ואוכל בכלל, הם כלים לחיבור בין אנשים ולשימוח אנשים. וכשעושים את זה בצורה נכונה ונהנים במטבח – התוצאה והאוכל מהנים כפליים.
לכולנו מונח אי-שם בארון במדף ספרי הבישול, איזה מתכון ישן ומוצלח לסופגניות. ואם לא – חיפוש קל באינטרנט והאוצר בידכם! (מוזמנים לנסות את המתכון הטעים שכאן באתר).
בשנים האחרונות התפתח טרנד של סופגניות מתוקות ומקושטות, והיום אפשר למצוא אותן בשלל צבעים וטעמים. בגיליון השבוע ננסה לתמצת ולהביא מספר רעיונות, ולעשות סדר בדברים.
קישוט סופגניות מתחלק ל-3 חלקים: מילוי, ציפוי וקישוט מלמעלה. למילוי אני תמיד משתמשת בגנאש בטעמים, שלאחר ההכנה מקררים עד שיהיה קשה ויציב, או בממרחים: לוטוס, ריבת חלב, חלבה, ריבה ועוד.
ממלאים את הסופגניה מהצד או מלמטה, שלא יפריע לקישוט.
לציפוי אנו צריכים מרקם נוזלי יותר, כדי שישב יפה על הסופגניה. גם כאן אשתמש בגנאש אך ללא טעמים, מורכבים משמנת ושוקולד בלבד, מה שיתן מרקם נוזלי יותר. ניתן להשתמש גם בממרחים – חשוב לחמם אותם מעט במיקרוגל עד להתרככות וגמישות.
את הציפוי שמים בקערה בינונית וטובלים את החלק העליון של הסופגניה בתוכו, כך יתקבל ציפוי חלק ואחיד.
קישוטים זה החלק היצירתי, הכיף והמעניין בכל שלבי ההכנה: שברי גליליות, שערות חלבה, קליק, עדשים, ברס אגוזים, שברי שקדים, שברי לוטוס קצפת וכל מה שאתם אוהבים…
במידה ומקשטים בשוקולד, אני ממליצה להשתמש בשוקולד איכותי שקונים בחנויות מתמחות באפייה, אותו ניתן להמיס בקלות על באן-מרי או בתוך שקית זילוף אטומה שמכניסים לכוס עם מים רותחים לכמה דקות.
בעזרת צנתר כוכב ניתן לזלף כוכב של גנאש או קצפת מעל הסופגניה.
רעיונות לשילוב טעמים
סופגניית פיסטוק-לבן
מילוי: גנאש פיסטוק
ציפוי: גנאש לבן
קישוט: זילוף כוכב של גנאש, זילוף פסיי שוקולד באחד הצדדים של הסופגניה וברס אגוזים.
סופגניית קפה-מריר
מילוי: גנאש קפה
ציפוי: גנאש מריר
קישוט: פרח – מזלפים 2 עיגולים של שוקולד לבן אחד בתוך השני, בעזרת קיסם מושכים פסים מבחוץ כלפי המרכז.
סופגניית חלבה
מילוי: ממרח חלבה / ריבת חלב
ציפוי: גנאש מריר
קישוט: זילוף שתי וערב של שוקולד חלב ולבן מ-2 שקיות זילוף + שערות חלבה.
סופגניה מצוירת לילדים
ניתן להכין רויאל אייסינג (ציפוי ממים ואבקת סוכר), לצבוע בעזרת טיפת צבע מאכל ג’ל
ולצייר על הסופגניה.
עכשיו נותר רק להיכנס למטבח, לחשוב על החיבורים שאתם אוהבים ולהכין סופגניה שנראית מינימום כמו בחלון ראווה של רולדין. בהצלחה וחנוכה שמח!
גנאש למילוי
גנאש פיסטוק
החומרים
100 גר’ שמנת מתוקה
15 גרם חמאה
225 גרם שוקולד לבן
40 גרם מחית פיסטוק
אופן הכנה
מרתיחים את השמנת עד לאדים ובעבוע קל.
שמים בקערה את השוקולד, החמאה ומחית הפיסטוק. יוצקים מעל את השמנת ומערבבים עד לקבלת גנאש מבריק וחלק. מניחים במקרר עד לקבלת מרקם קשה.
מעבירים לשקית זילוף עם צנתר.
גנאש קפה
החומרים
75 גרם שמנת מתוקה
75 גרם שוקולד מריר
50 גרם שוקולד חלב
20 גרם חמאה
כפית נס קפה
אופן ההכנה
מחממים את השמנת עד לקבלת אדים ורתיחה קלה.
שמים בקערה את השוקולד, החמאה והנס-קפה. יוצקים מעל את השמנת ומערבבים עד לקבלת גנאש מבריק ואחיד. מניחים במקרר עד לקבלת מרקם קשה.
מעבירים לשקית זילוף עם צנתר.
(אפשר להשתמש בגנאש הזה גם לציפוי בלי להכניס למקרר.)
ציפויים
גנאש מריר
100 מ”ל שמנת מתוקה + 150 גר’ שוקולד מריר
מרתיחים את השמנת. יוצקים על השוקולד ומערבבים עד להמסה מלאה.
גנאש לבן
100 מ”ל שמנת מתוקה + 200 גרם שוקולד לבן
מרתיחים את השמנת. יוצקים על השוקולד ומערבבים עד להמסה מלאה.
רויאל אייסינג
100 גר’ אבקת סוכר + 2 כפות מים + צבע מאכל
מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה, לבנה וסמיכה. מוסיפים צבע מאכל רצוי ומערבבים. מעבירים לשקית זילוף, חותכים חור קטן ומציירים.
האם ניתן להקפיא את הסופגניות עם הקישוט והמילוי?
אפשר להקפיא, בקופסא אטומה שתשמור על הסופגניות גם מפגיעה פיזית, אבל צריך לקחת בחשבון שהציפוי קצת מאבד מהברק שלו לאחר ההפשרה.
להפשיר את הסופגניות בטמפרטורת חדר כשהקופסא עדיין סגורה היטב למניעת הצטברות של כפור ולחות על הסופגניות, לאחר הפשרה פותחים את הקופסא ומגישים
האם אפשר להוסיך מחית פירות כלשהי לשוקולד לבן לציפוי?
איך דבר כזה יתבצע?
אפשר להחליף את השמנת בתערובת של 30 גרם חמאה ו- 70 גרם מחית פרי.