במתכון השבוע נציג אפשרות נוספת להגיש פירות יבשים לכבוד ט”ו בשבט, ובמיוחד כשהוא חל בשבת – נשלב אותם בתוך לחמניות (או חלות). מתקבלות לחמניות עסיסיות ומעט מתוקות, שמתאימות בהחלט גם לשאר השנה.
כאשר מוסיפים פירות יבשים לבצק שמרים, הם סופחים אליהם חלק מהנוזלים שבבצק ומתרככים, הופכים לעסיסיים וטעימים יותר לאחר האפייה. כדי להשלים את הנוזלים שנספגו בפירות, הגדלנו את כמות המים במתכון בכ-5%.
פירות יבשים שחשופים לחלל התנור בזמן האפייה נשרפים. נוכל למנוע זאת באחת מ-2 דרכים:
1. לאחר עיצוב הלחמניה, מוציאים את הפירות שנשארו חשופים על קרום הלחמניה.
2. מרדדים מראש מלבן בצק, מפזרים עליו את הפירות ומגלגלים לנקניק. את הנקניק קולעים ללחמניה, וכך הפירות מפוזרים באופן שווה ובכל זאת לא גלויים על הקרום.
לחמניות עם פירות יבשים
החומרים
כ- 20 לחמניות
1 ק”ג קמח
2 ביצים
1/2 כוס שמן (100 גרם)
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
כף שטוחה מלח (10 גרם)
2 כפות גדושות שמרים יבשים (15 גרם)
2 כוסות מים (500 מ”ל)
1 כוס פירות יבשים חתוכים
אופן ההכנה
שמים את כל החומרים מלבד הפירות בקערה, קודם את המלח, אח”כ את הקמח ואח”כ שאר החומרים. מערבבים היטב ולשים עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
מניחים מכוסה למנוחה של 5 דקות. מוסיפים את הפירות ומעבדים לאט עד שאחיד.
מניחים מכוסה לתפיחה ראשונה. קולעים לחמניות ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בביצה ומניחים לתפיחה שניה קצרה יותר.
מחממים מראש תנור ל-220 מעלות עם כלי מים בתחתית. אופים ב-200 מעלות, 25-20 דקות או עד שמזהיב.