הקיץ כבר כאן! לכבוד החום הגדול, תרשו לי לפנק אתכם במתכון לסנגריה צבעונית ומרעננת, ב-3 גרסאות שיעשו שמח בכל אירוח קייצי.

הסנגריה היא משקה (פונצ’) שמקורו מספרד. במקור היא מורכבת מכמות שווה של יין אדום ומיץ תפוזים ופירות חתוכים לקוביות. עם השנים המתכון השתכלל והסתעף וכיום ניתן למצוא גרסאות רבות, בכולן הרכיב המרכזי הוא יין אדום או לבן. הרכיב הבא הם פירות ההדר, בשלמותם או רק כמיץ, וכמובן קוביות של פירות קשים וקיציים – אפרסקים, אגסים, ענבים ותפוחים.
בגרסאות רבות תמצאו גם גורם אלכוהולי נוסף – ברנדי בדרך כלל, שנועד לחזק את הצד המשכר של המשקה.

כמה זמן? כידוע, מיצוי טעמים דורש זמן, ולכן כדי לקבל את הטעם המלא של הפירות נשאיר את כל המרכיבים יחד מספר שעות ואפילו למשך הלילה במקרר. כך אכן מופיע בהוראות ההכנה של המתכונים המקוריים יותר.
קיימות גם גרסאות מקוצרות ומהירות של המשקה בהן פשוט מערבבים ומגישים, אז מומלץ לאכול את הפירות תוך כדי השתייה של הסנגריה וכך ליהנות מכל העולמות.

קר או חם? המתכון מזוהה עם הקיץ בשל הצבעוניות של היין עם הפירות, ולכן על פי רוב מוגש קר או אפילו קפוא. יש שמגישים אותו גם מחומם, אבל בכל מצב אין לבשל עד לרתיחה, כדי לא לאבד את האלכוהול מהיין.

סנגריה קלאסית

החומרים

2 כוסות יין אדום
2 כוסות מיץ תפוזים
1/2 כוס סוכר
1 תפוז בינוני
1 לימון
2 תפוחים ירוקים
2 אגסים

אופן ההכנה

חותכים את התפוז והלימון לפרוסות (עם הקליפה). מנקים את התפוחים והאגסים וחותכים לקוביות.
מערבבים את היין, מיץ התפוזים והסוכר ומוסיפים פנימה את הפירות.
מעבירים למקרר לשעתיים לפחות, עדיף לילה.
מגישים קר עם קוביות קרח.

סנגריה לבנה תוססת

החומרים

1 בקבוק שרדונה צונן
2 לימונים
1 תפוז
2 אפרסקים
1 כפית סוכר
60 מ”ל ברנדי
1/2 בקבוק מי-סודה קר

אופן ההכנה

פורסים את הלימון והתפוז לפרוסות דקות, חותכים את האפרסקים לפלחים, מכניסים לקנקן מפזרים מעליהם את הסוכר. יוצקים את היין והברנדי מעל ולבסוף מוסיפים את מי הסודה.
מערבבים ומגישים מיד.

מקור המתכון: אליוליני

סנגריה חמה מתובלת

החומרים

4 כוסות יין אדום יבש
1 תפוז גדול
1 כוס מיץ תפוחים
3 גרגירי פלפל אנגלי
1 מקל וניל
1 מקל קינמון
2 קוביות ג’ינג’ר
1/2 כוס סוכר
1 תפוח אדום
1 תפוח ירוק
1 אפרסק
חופן ענבים אדומים
1/4 כוס ברנדי

אופן ההכנה

יוצקים את מיץ התפוחים לסיר קטן וסוחטים את התפוז פנימה, את הקליפה מנקים מהחלק הלבן וחותכים לרצועות מוסיפים אותן לסיר.
פותחים לאורך את מקל הוניל ומכניסים לסיר, מוסיפים גם את הפלפל, הקינמון הג’ינג’ר והסוכר ומבשלים עד לרתיחה. מוסיפים את היין ומחממים על להבה בינונית עד שמתחיל להעלות אדים. לא להרתיחה!
מנקים את התפוחים והאפרסק וחותכים לקוביות, מניחים בקנקן ומוסיפים גם את הענבים. מוסיפים לסיר את הברנדי ויוצקים מיד את כל תכולת הסיר על הפירות.
מגישים מיד.